Kunst en vrije tijd - Schrijven

Creatief schrijven: het zeer korte verhaal (online)

4 online bijeenkomsten op woensdag van 19:30-21:00 uur | daarnaast huiswerkopdrachten en feedback

Docent
Anne van den Dool

Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die graag zeer korte verhalen wil leren schrijven. Ervaring is niet nodig.

Inhoud
Kort, korter, kortst. Het korte verhaal kent inmiddels een nog bondigere variant: het zeer korte verhaal, regelmatig afgekort tot ZKV. Het genre werd bedacht door schrijver A.L. Snijders, die op 7 juni dit jaar overleed. In deze korte cursus treden we in zijn voetsporen en gaan we de uitdaging aan: hoe schrijf je zo’n ultrakort verhaal? Waarop moet je letten als je zo weinig woorden tot je beschikking hebt? Daarvoor gaan we te rade bij Snijders, maar zeker ook bij andere auteurs, die ons de fijne kneepjes van het vak kunnen leren.

Tijdens deze cursus krijg je wekelijks korte opdrachten, die je kunt uploaden en kunt laten lezen door je medecursisten en die van feedback worden voorzien door de docent. Tijdens de wekelijkse Skypesessie bespreken we gezamenlijk de geleerde lessen. Ook is er ruimte allerhande andere vragen op schrijfgebied te stellen.

Docent
Anne van den Dool (https://www.singeluitgeverijen.nl/auteur/anne-van-den-dool) is romanauteur en dichter bij Querido, waar haar romans Achterland en Vluchthaven verschenen. Ze publiceert met regelmaat in dagbladen en (literaire) tijdschriften, waaronder NRC Handelsblad, Het Financieele Dagblad, Tirade en DW B. Daarnaast verzorgt ze lezingen en workshops. Ze studeerde Film- en Literatuurwetenschap en Neerlandistiek aan de Universiteit Leiden.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.