Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Creatief schrijven: Inspiratiebronnen

Donderdag van 14:30-17:00 uur (geen les in de herfstvakantie)

Docent
Anne van den Dool

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor iedereen die zich graag laat inspireren tot het schrijven van verhalen – of dat nu is in de vorm proza, poëzie of een essay.

Inhoud
Een verhaal begint natuurlijk met inspiratie – maar waar haal je die vandaan? In deze cursus leer je hoe je je kunt laten inspireren door je omgeving, met een mooi verhaal als eindresultaat. We richten ons daarbij op cinema, kunst en literatuur: hoe kun je ervoor zorgen dat een boek, film of schilderij jou aanzet tot het schrijven een mooie tekst? Na deze cursus zul je, kortom, nooit meer met je pen boven het papier blijven zweven en nooit meer hoeven kijken naar een knipperende cursor op een leeg beeldscherm.

Tijdens de cursusmiddag schrijf je korte fragmenten aan de hand van kleine, gerichte opdrachten. Ook is er ruimte om vragen op schrijfgebied te stellen en kun je, als je dat wilt, eigen werk laten bespreken. Daarnaast krijg je tussentijdse opdrachten mee naar huis, die we de week daarna bekijken.
Ook staat er een stadswandeling op het programma.

De cursus vindt plaats in het atelier van het LAK in het Lipsiusgebouw

Docent
Anne van den Dool (www.singeluitgeverijen.nl/auteur/anne-van-den-dool) is romanauteur en dichter bij Querido, waar zij debuteerde met de roman Achterland. Ze publiceert met regelmaat in dagbladen en (literaire) tijdschriften, waaronder nrc.next, Vrij Nederland, Tirade en DW B. Daarnaast is ze docent bij De Schrijfschool Rotterdam (www.deschrijfschool.com), en verzorgt ze met regelmaat lezingen en workshops. Ze studeerde Film- en Literatuurwetenschap en Neerlandistiek aan de Universiteit Leiden.


Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.