Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Creatief schrijven: De Liefde

Dinsdag van 19:30-22:00 uur

Docent
Anne van den Dool

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor iedereen die graag wil schrijven over de liefde – of dat nu is in de vorm van proza, poëzie of een essay. Ervaring is niet nodig.

Inhoud
De liefde speelt in veel verhalen een belangrijke rol: van proza tot poëzie, van waargebeurd tot volstrekt verzonnen, van realistisch tot een en al fantasie. Hoe schrijf je over de liefde, en in welke vormen kun je dat allemaal doen? Welke uitdagingen kent het schrijven over de liefde? En door wie kunnen we ons laten inspireren?

In deze cursus leer je hoe je een liefdesverhaal onder giet in de vorm van een kort verhaal, brief, essay of gedicht. Ook leer je wie je in al deze vormen voorgingen met hun vertellingen over de liefde.

Tijdens de cursusavond schrijf je korte fragmenten aan de hand van kleine, gerichte opdrachten. Ook is er ruimte om vragen op schrijfgebied te stellen en kun je, als je dat wilt, eigen werk laten bespreken. Daarnaast krijg je tussentijdse opdrachten mee naar huis, die we de week daarna bekijken.

Docent
Anne van den Dool (www.singeluitgeverijen.nl/auteur/anne-van-den-dool) is romanauteur en dichter bij Querido, waar zij debuteerde met de roman Achterland. Ze publiceert met regelmaat in dagbladen en (literaire) tijdschriften, waaronder nrc.next, Vrij Nederland, Tirade en DW B. Daarnaast is ze docent bij De Schrijfschool Rotterdam (www.deschrijfschool.com), en verzorgt ze met regelmaat lezingen en workshops. Ze studeerde Film- en Literatuurwetenschap en Neerlandistiek aan de Universiteit Leiden.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.
 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie