Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Dans

MOVE: Natural movement and efficiency

Donderdag van 20:30-22:00 uur

Docent
Loris Casalino

Voor wie
Voor intermediate/advanced dansers.

Inhoud
De lessen bestaan ​​uit oefeningen en choreografieën die de cursisten helpen om  zijn/haar eigen lichaam te begrijpen en op zijn/haar eigen manier te bewegen.
Het uitgangspunt is dat de bewegingen een gevolg (reactie) zijn van een eerdere beweging, geleid door een specifiek lichaamsdeel.
De cursisten leren hoe ze een dans eigen kunnen maken door deze vanuit verschillende perspectieven te benaderen (verbeelding gebruiken, de beweging uitvoeren door deze te vereenvoudigen en de potentie van het lichaam zelf op een natuurlijke manier gebruiken).
Dit leidt tot meer controle over de bewegingen zelf en zal ook tot een innerlijke efficiëntie, dynamiek, organische flow, uithoudingsvermogen en nog veel meer leiden.

Docent
Loris Casalino is een Italiaanse hedendaagse danser gevestigd in Nederland. Na zijn afstuderen aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten (Arnhem) in 2016, begon hij zijn carrière bij David Middendorp en de Nationale Opera & Ballet. Inmiddels heeft hij samengewerkt in danscollectieven als Skandalisi Dance en Collective Prime. In de afgelopen jaren had hij de kans om wereldwijd op te treden, te co-choreograferen en les te geven.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.