Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Dans

Modern Jazz

Dinsdag van 19:15-20:30 uur

Docent
Thu Hang Pham

Voor wie
Iedereen die geïnteresseerd is in het aanleren van danschoreografieën in de stijlen Jazz en Modern. Enige danservaring is vereist – niet per se in de stijl Modern Jazz.  

Inhoud 
In deze cursus wordt er aandacht gegeven aan verschillende elementen. Voorbeelden hiervan zijn floorwork, geaardheid, muzikaliteit, dynamiek, lyrisch/vloeiend bewegen en het bewustzijn creëren over gebruik van de juiste spieren. Wat maakt het verschil tussen zomaar "pasjes" doen en werkelijk waar een choreografie dansen? Wat maakt echt het verschil? In deze cursus zullen we proberen diep op het aangeleerde materiaal ingaan. Dans is namelijk meer dan alleen bewegingen kopiëren en we hopen onze studenten hier veel mee van te kunnen geven. Naast dit alles vinden we het belangrijk dat we ons vrij voelen in dans en dat we er vooral van genieten! 

Docent 
Thu Hang Pham (1992) heeft onder andere ervaringen opgedaan bij 5 o'clock class (De Theaterschool, Amsterdam), Peridance Capezio Center (New York City) en Kibbutz Contemporary Dance Center (Israel). Ze is in de afgelopen jaren opgeleid in diverse stijlen, maar kwam er gauw achter dat modern/hedendaagse dans het beste bij haar past. Aandachtspunten in haar les zijn floorwork, geaardheid, muzikaliteit, dynamiek en het bewustzijn creëren over het gebruiken van de spieren tijdens het dansen. 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie