Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Dans

Modern Dance: Exploring Movement

Dinsdag van 20:30-21:45 uur

Docent
Thu Hang Pham

Voor wie
Deze cursus is dansers met al een beetje ervaring.

Inhoud
In de cursus Modern Dance: Exploring Movement bestaan de lessen uit twee delen. In het eerste deel van de les wordt er vanuit improvisatie gezocht naar verschillende elementen in de beweging. Denk aan bewegingskwaliteit, tempo en levels. Hoe kunnen we variaties brengen in deze elementen en wat vertellen deze verschillende elementen? Centraal in deze les staat dat we uit ons hoofd en gedachten treden en ons lichaam het werk laten doen.

Het tweede deel van de les bestaat uit het aanleren van een choreografie, waarbij de eerder onderzochte elementen hieraan worden gekoppeld. Door de improvisatie van de les wordt niet alleen de bewegingsvocabulaire van dansers verbreedt, maar wordt er ook gezocht hoe de deze toegepast kan worden op bestaand materiaal. 

Docent
Thu Hang Pham (1992) heeft onder andere ervaringen opgedaan bij 5 o'clock class (De Theaterschool, Amsterdam), Peridance Capezio Center (New York City) en Kibbutz Contemporary Dance Center (Israel). Ze is in de afgelopen jaren opgeleid in diverse stijlen, maar kwam er gauw achter dat modern/hedendaagse dans het beste bij haar past. Aandachtspunten in haar les zijn floorwork, geaardheid, muzikaliteit, dynamiek en het bewustzijn creëren over het gebruiken van de spieren tijdens het dansen. 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie