Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Dans

Hilal Dance: Arabo-Andalusian

Donderdag van 17:30-18:45 uur

Voor wie
Alle niveaus welkom

Inhoud
In deze cursus zal Laura de Gaspari een choreografie aanbieden gebaseerd op het lyrisch lied uit de klassieke Arabisch Andalusische traditie, met Spaanse invloeden. Hilal dance is een art-dance gebaseerd op het creatieve, theatrale en educatieve werk van de avant-garde kunstenares Suraya Hilal.
Het is een hedendaagse vorm op basis van de oorsprong die afkomstig is uit Afrika en het Midden-Oosten.Het is gebaseerd op een compleet en veelzijdig holistisch systeem van bewegingen. Als een sensuele en harmonieuze wandeling in de ruimte waarin de energie kan stromen, vrij van de voeten en benen langs de wervelkolom tot aan het hoofd. Je leert vloeiende bewegingen maken met je armen die op natuurlijke wijze zijn ontstaan uit een verbonden lichaam. Hilal dance is een vreugdevolle discipline die leidt tot evenwicht in lichaam en geest. 

Docent
Laura Maria De Gaspari studeerde van 1986 tot 1992 Egyptische dans met avant-gardist Suraya Hilal in Londen en doceert en danst sindsdien. In 2016 begon Laura met de studie van Hilal-dans, een hedendaagse en universele dansvorm verbonden met de oorsprong en wortels van Afrika en het Midden-Oosten, gecreĆ«erd door Suraya Hilal.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.


 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie