Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Dans

Egyptian Dance

Woensdag van 10:30-11:45 uur

Voor wie
Voor iedereen vanaf 16 jaar, alle niveaus welkom.

Inhoud
Egyptische dans is gebaseerd op de wortels van  de Egyptische / Arabische cultuur. De dans maakt gebruik van natuurlijke bewegingen die ontstaan ​​uit een geaard en verbonden lichaam waarin de wervelkolom  vrij is om elegant te bewegen. Egyptische dans is zachtaardig omdat het de natuurlijke anatomie van het lichaam volgt en is tegelijkertijd intens omdat het uitgaat van geaard zijn, de uitlijning van de wervelkolom, en om een vloeiende energie in het hele lichaam te creëren. De cursus is bedoeld voor diegenen die hun houding en  hun natuurlijke elegantie willen verbeteren, en ook voor degenen die zich willen openstellen voor de rijkdom van deze oude dansvorm. Bovendien is Egyptische dans vreugdevol, creatief en ontwikkelt het de zelfexpressie.

Docent
Laura Maria De Gaspari studeerde van 1986 tot 1992 Egyptische dans met avantgardist Suraya Hilal in Londen en doceert en danst sindsdien. In 2016 begon Laura met de studie van Hilal-dans, een hedendaagse en universele dansvorm verbonden met de oorsprong en wortels van Afrika en het Midden-Oosten, gecreëerd door Suraya Hilal.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie