Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Dans

Creative movement practices (intermediate/advanced)

Vrijdag van 18:45-20:15 uur (geen les op 28 oktober)

Docent
Natalie Heller

Voor wie
Mixed level.

Inhoud
Deze creatieve cursus heeft tot doel de deelnemer handvatten te bieden om zijn individuele artistieke gevoel te vinden. Deelnemers zullen zich fysiek bezighouden met een verscheidenheid aan verschillende somatische oefeningen door middel van verkenningen van bewegingen, scores en taken. Deelnemers krijgen de kans om enkele van de principes van Body-Mind Centering, Alexandertechniek, Feldenkrais, Skinner Releasing Technique, Contactimprovisatie en Rolfing te belichamen.
Dit materiaal leidt deelnemers door een creatief proces. Elke student wordt aangemoedigd (en gefaciliteerd) om het materiaal te gebruiken om zijn eigen artistieke stem te vinden.
In deze 14-weekse cursus wordt van de studenten verwacht dat ze volledig deelnemen aan een creatief proces met gebruikmaking van het lichaam als expressiemiddel. Het resultaat is een kort performance-stuk waarbij het lichaam betrokken is (installatie, dans, theater, film en meer...).
Dit werk wordt gedeeld in een open presentatie.

Docent 
Natalie Heller is een choreograaf en danskunstenaar. Ze heeft een MA in 'Creative Practice' van Trinity Laban en professionele training van Dance New Amsterdam (NYC), Movement Research (NYC), Siobhan Davies Studios (Londen) en Ecole Supérieure de l'Enseignement de la Danse (Montpellier, Frankrijk) . Ze is geïnteresseerd in lichaamsbewustzijn en in het helpen van haar studenten bij het ontwikkelen van energiezuinige bewegingspaden. Tijdens haar verkenning van verschillende bewegingsmethodologieën ontdekte ze Ashtanga Yoga, Pilates, Thaise massage, Body Mind Centering, Contact Improvisation, Alexander Technique, Skinner Releasing, Feldenkrais, Klein Technique en vele anderen. Ze volgt al meer dan twintig jaar bewegingsworkshops en is getraind door belangrijke spelers in het veld (waaronder Gill Clarke, KJ, Holmes, Malcolm Manning, Eva Karczag en vele anderen). Sinds 2006 geeft ze bewegingstechnieken.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.