Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Dans

Breakdance (deze cursus is gecanceld)

Woensdag van 20:15-21:30 uur

Docent
Robert Kenter AKA Bboy Hyperion

Voor wie
Alle niveaus welkom

Inhoud
Ervaar samen met Robert Kenter (AKA Bboy Hyperion) de oorsprong van de HipHop-cultuur uit de Bronx, en de Hiphop-filosofie van vrede, eenheid, liefde en plezier.
Tijdens de lessen zul je ontdekken jezelf te uiten in je eigen stijl op de dansvloer terwijl je danst op Soul, Funk, Jazz, Hardrock en old school Hiphop.
Robert helpt je tijdens de lessen te 'breaken', of in de volksmond Breakdance te kennen door zijn 15 jaar ervaring in de breakscene en zijn kennis te delen.
De training bestaat uit Toprocking (gebaseerd in Latijnse dansen zoals mambo), Downrock, Freezes en stap voor stap acrobatiek, lichaamsgewicht-calisthenische bewegingsoefeningen die geleidelijk naar Powermoves gaan.
De klas wordt afgesloten met een cooling-down gericht op flexibiliteit op basis van Ashtanga Yoga.

Docent
Robert Kenter (AKA Bboy Hyperion) heeft zijn 15 jaar ervaring en kennis  in de breakscene  opgedaan tijdens zijn studie aan de Codarts-uitvoerende afdeling, de Nationale Taiwan University of the Arts en tijdens optredens en 'battles' in AziĆ« en Europa. Vandaag de dag is Robert nog steeds actief als professioneel danser. 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.