Universiteit Leiden

nl en

Management | Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Zeefdrukken

Donderdag van 19:30-22:00 uur

Docent
Resi van der Ploeg

Voor wie 
Beginners en gevorderden

Inhoud  
Wie eenmaal een zeefdruk heeft gemaakt zal merken dat deze druktechniek onterecht in de vergetelheid is geraakt. Het levert heldere en kleurrijke resultaten op en is arbeidsintensief maar hartstikke leuk om te doen. In deze cursus zeefdrukken wordt de basis van deze techniek zo uitgelegd dat cursisten er thuis zelf mee verder kunnen. We zeefdrukken met waterverf en papieren sjablonen op een huis- tuin- en keukenmanier zodat je er thuis verder mee aan de slag kunt. Er mag flink worden geĆ«xperimenteerd en tekenervaring is niet nodig. We drukken hoofdzakelijk op papier, maar in de laatste lessen is het ook mogelijk om het een keer op textiel te proberen. Iedereen die deze cursus heeft gevolgd is daarna in staat om zelfstandig te zeefdrukken. 

Docent 
Resi van der Ploeg studeerde in 1994 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Resi is actief als kunstenaar, docent beeldende kunst en ze werkt als projectleider voor Museum De Lakenhal.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.


 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.