Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Prenten illustreren (om de week)

Vrijdag van 9:30-12:30 uur (plus online feedback op huiswerkopdrachten)

Docent
Mathea Westerveld
Prent: Julie Fleischer

Lesdata: 11 & 25 feb, 18 mrt, 1 & 22 apr 

Voor wie
Voor iedereen die wil leren illustraties te maken bij een verhaal. 
Beginners en gevorderden: doordat er veel ruimte is in deze lessen voor individuele begeleiding is er plaats voor verschillende niveaus. Minimum leeftijd: 17 jaar

Inhoud
Deze cursus ( 5 x 3 uur) is een kennismaking met het Illustreren  van een verhaal. In deze cursus dompel je je onder in een door jouw gekozen tekst en leer je hoe je daar krachtige illustratieve beelden bij maakt.
Je laat je inspireren door verschillende illustratoren en kijkt hoe zij hun verhalen verbeelden en welke beeldende middelen ze daarvoor gebruiken. Je gaat experimenteren met materialen en technieken en leert hoe je fantasie en eigenheid kan verwerken in jouw illustratie(s).
Aan het eind van de cursus neem je een aantal schetsen, experimenten, een storyboard en minimaal twee uitgewerkte illustraties mee naar huis!

Huiswerk: min: 1 tot 2 uur per week

Praktisch
Deze cursus vindt tweewekelijks plaats waarvan 5 x fysiek bij het LAK. De andere week ga je thuis aan de slag met het huiswerk. In de week dat je geen fysieke les hebt, is er een feedback mogelijkheid door een foto te sturen van het gemaakte werk via mail of whatsapp. De docent geeft hierop korte feedback waarmee je verder kunt voor de volgende les. 

Benodigdheden om het huiswerk te kunnen maken:
- grijspotlood, penselen, stevig papier, verf (aquarel, acryl of plakkaat (gouache) 

Verder heb je voor deze cursus een (kort) verhaal of een fragment uit een tekst nodig.Het is belangrijk dat het verhaal genoeg beelden bij je oproept en dat het jouw fantasie en verbeeldingskracht prikkelt.

Docent
Mathea Westerveld  is afgestudeerd (2006) als docent Beeldende Kunst aan Artez Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem. In 2017 richtte zij haar eigen bedrijf op: Lieverlee- Illustraties en Creatieve ontdekkingstochten. Onder deze naam illustreert zij in opdracht en geeft zij workshops en cursussen tekenen en (botanisch) illustreren. Meer info: www.lieverlee.com

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.