Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Introductieles Botanisch Illustreren

Vrijdag 11 september van 10:00-12:30 uur

Docent
Mathea Westerveld

Voor wie
Deze introductieles is voor iedereen die kennis wil maken met botanisch illustreren. Ervaring is niet nodig! Minimum leeftijd 17 jaar.
 
Inhoud
In introductieles van 2,5 uur maak je kennis met botanisch illustreren. Je leert tekenen naar waarneming. We tekenen in de Hortus * van Leiden.  Je laat je verrassen door de meest bijzondere bloemen en planten en leert hoe je krachtige vormen en lijnen, de juiste verhoudingen en schaduwen tekent. Daarnaast besteden we aandacht aan het maken van spannende kleurcombinaties en evenwichtige composities.Je leert hoe je krachtige vormen en lijnen, de juiste verhoudingen en schaduwen tekent. Daarnaast besteden we aandacht aan het maken van spannende kleurcombinaties en evenwichtige composities.
We werken met aquarelverf en zullen ook korte opdrachten doen met andere materialen zoals fineliner en kleurpotlood. Ook hier staan de bloemen en planten centraal.
(Met slecht weer tekenen we in het atelier van het LAK, er zijn daar planten aanwezig)

* toegang tot de Hortus is niet bij de cursusprijs inbegrepen. 
LEI-studenten, museumkaarthouders en Vrienden van de Hortus hebben gratis toegang.
LEI-medewerkers betalen € 2,50, overigen betalen € 8 per bezoek. 


Docent
Mathea Westerveld  is afgestudeerd (2006) als docent Beeldende Kunst aan Artez Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem. In 2017 richtte zij haar eigen bedrijf op: Lieverlee- Illustraties en Creatieve ontdekkingstochten. Onder deze naam illustreert zij in opdracht en geeft zij workshops en cursussen tekenen en (botanisch) illustreren. Meer info: www.lieverlee.com

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden

     

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.