Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Illustreren: basis

Vrijdag van 13:15-15:30 uur

Docent
Mathea Westerveld

Voor wie
Deze cursus is voor iedereen vanaf 17 jaar die kennis wil maken met het vak illustreren. Ervaring met tekenen of illustreren is niet nodig. 

Inhoud
In deze lessen leer je hoe je een inhoud kan omzetten in een krachtig beeld. Zo ga je illustraties maken bij een krantenartikel en een zelfgekozen verhaal. Daarnaast maak je een illustratief product zoals een ansichtkaart of een poster en werk je n.a.v. een zelfgekozen thema. 
We gaan experimenteren met veel verschillende materialen en technieken zoals inkt, (kleur)potlood, fineliner, aquarelverf, gouache/ acrylverf en collagetechnieken. En we laten ons inspireren door andere illustratoren en kijken de kunst een beetje af! 

Docent
Mathea Westerveld  is afgestudeerd (2006) als docent Beeldende Kunst aan Artez Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem. In 2017 richtte zij haar eigen bedrijf op: Lieverlee- Illustraties en Creatieve ontdekkingstochten. Onder deze naam illustreert ze in opdracht, en geeft ze workshops en cursussen tekenen en (botanisch) illustreren. Meer info: www.lieverlee.com 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.