Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Illustreren basis (online cursus)

4 lessen op vrijdag van 9:30-10:45 uur

Docent
Mathea Westerveld

Voor wie
Voor iedereen die kennis wil maken met het vak illusteren.
 
​​​​​​Inhoud
In deze onlinelessen van 1 uur en 15 minuten geeft docent Mathea Westerveld korte tekenoefeningen en wat langere tekenopdrachten. Elke les staat een ander thema centraal.
De tekenoefeningen zijn bedoeld om nieuwe manieren van tekenen te ontdekken, meer te leren over jouw unieke handschrift, zelfverzekerder te leren tekenen en je fantasie en creativiteit te prikkelen. 

De thema’s van de lessen:
Les 1: Dieren
Les 2: Houdingen, emoties en karakters tekenen
Les 3: Experimenteren met ‘huis tuin en tekenmateriaal’
Les 4: Illustreer een fantasieplek

Na elke week heb je voldoende handvatten om thuis lekker verder aan de slag te gaan.

Benodigdheden: een grijspotlood en meerdere vellen papier. En verder materiaal waar jij graag mee werkt en wat je al in huis hebt. Suggesties: fineliner, markers, kleurpotloden, krijt, verf( gouache, aquarel, acryl)

Docent
Mathea Westerveld  is afgestudeerd (2006) als docent Beeldende Kunst aan Artez Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem. In 2017 richtte zij haar eigen bedrijf op: Lieverlee- Illustraties en Creatieve ontdekkingstochten. Onder deze naam illustreert ze in opdracht, en geeft ze workshops en cursussen tekenen en (botanisch) illustreren. Meer info: www.lieverlee.com 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.


 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.