Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Handlettering

Zaterdag van 10:30-12:30 uur

Docent
Safia Jahangier (StudioSaf)

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor beginners als zowel voor mensen die al eerder aan handlettering hebben gedaan.

Inhoud
Handlettering is feitelijk het tekenen van letters met de hand en is daardoor heel toegankelijk voor iedereen. Door bewust te worden van lettervormen en je te laten inspireren door andere voorbeelden, kun je een lettertype gaan ontwikkelen wat bij je past.
Deze cursus laat je kennis maken met de basistechnieken van handlettering. Per les zal een bepaald soort letter behandeld worden: van strak tot sierlijk. Deze stijl ga je zelf toepassen met eigen gekozen teksten; er is dus genoeg ruimte voor eigen projecten. Eerst zal er met potlood en fineliner op papier worden gewerkt. Later zal er ook met penseel en Oost-Indische inkt worden geĆ«xperimenteerd.

Docent
De cursus wordt gegeven door Safia Jahangier van StudioSaf. Zij studeerde in 2013 als grafisch ontwerper af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Na haar afstuderen heeft ze zich gespecialiseerd in handlettering.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie