Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Blauwdrukken maken (cyanotypie)

Donderdag van 19:30-22:00 uur (lesdata: 9, 16 & 23 april | 7, 14 & 28 mei)

Docent
Janet Keukelaar

Voor wie
Beginners en gevorderden, maar vooral: voor nieuwsgierigen en ontdekkers!

Inhoud 
Cyanotypie (blauwdrukken maken) is één van de eerste fotografische technieken en is ontdekt in 1842. Door het gebruik van twee fotochemicaliën leer je aquarelpapier lichtgevoelig te maken. In feite toveren we aquarelpapier om tot ouderwets fotopapier waar prachtig Pruisisch blauwe afdrukken mee gemaakt kunnen worden. 

Tijdens de cursus leer je de chemische achtergrond van het proces en ga je aan de slag met alle mogelijkheden ervan. Het is verrassend laagdrempelig en er kunnen blauwdrukken gemaakt worden van voorwerpen, tekeningen en foto’s. Hierdoor kan elke creatieve voorkeur toegepast worden binnen deze techniek. Ook stof kan lichtgevoelig gemaakt worden. 

Nadat je alle mogelijkheden hebt uitgeprobeerd tijdens de cursus en alle tips en tricks hebt geleerd kan je thuis verder: je hebt namelijk geen donkere kamer nodig!

Docent
Janet Keukelaar studeerde in 2003 af als Master of Applied Arts aan de Kunstacademie Post St. Joost in Breda. Zij is eigenaar van Galerie PAR ( http://www.print-art-read.nl/) in Leiden, waarin zij zich richt op moderne kunstfotografie en oude fotografische technieken nieuw leven in blaast.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAKcursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie