Universiteit Leiden

nl en

Leiderschap

Summer Course Connective Leadership in Praktijk

Verbinden is essentieel. Als het verbinden van mensen en partijen je werk is, is dit een 3-daagse Course die je gedaan moet hebben! Juist in een tijd waarin meer-en-meer verschillen worden gezocht en benadrukt, is er behoefte aan een manier van werken die zoekt naar overeenkomsten. Een manier van werken die laat ervaren dat mensen, groepen, overtuigingen en politiek altijd wederzijds afhankelijkheid zijn.

Docenten
Ted Baartmans  (CEO and founder at The Leadership Group) Alette Baartmans  (Learning specialist)
Werkvorm
Training
Taal
Nederlands

De Connective Leadership Theory van Jean Lipman Blumen laat zien hoe connective leaders verschillende mensen samenbrengen en dat overeenkomsten de basis vormen van succes en goede prestaties.

In het programma wordt nader ingegaan op de toepassing van dit denken en werken. Wat betekent Connective Leadership voor de toekomst van bedrijven en overheden op lokaal, regionaal, nationaal en Europees niveau? En wat betekent Connective Leadership in jouw eigen werk?

Jouw praktijk staat centraal
Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst, nl.: Connective Leadership Inventory, word je uitgenodigd om op je eigen ervaringen te reflecteren. Tijdens het 3-daagse programma is er veel gelegenheid concrete kwesties in te brengen en in groepen door te spreken.  Actuele voorbeelden van connective leaders uit Nederland en uit Europa nemen we onder de loep. Daarbij komen theorie en praktijk samen.

Wat kun je verwachten?
Je vertrekpunt is een tweetal assessments, nl.: Connective Leadership Individual (ASI) en Aspirational individual Inventory (A-ASI), waarmee je je huidige en je wenselijke gedrag in kaart brengt. Wat kun jij doen om verbinding te maken? Het assessment geeft inzicht in waar je nu staat en waar je heen zou willen gaan. Aan de hand van je resultaten ga je individueel en in groepsverband in op je persoonlijke leiderschap en hoe je je leiderschap kunt verbeteren. In het programma is ook ruimte voor individuele coaching. Tijdens het 3-daagse programma werk je daarmee gericht aan een verbindende leiderschapsstijl. Je leert vaardigheden aan waar je de rest van je leven je voordeel mee zult doen!

Wat levert het programma je op?

  • Herken welk gedrag je op dit moment toepast om je doelen te bereiken;
  • Leer andere gedragsstrategieën om je doelen te bereiken, en pas deze toe;
  • Los conflicten op door gedrag van anderen te doorgronden en je eigen gedrag aan te passen.

Praktisch
In de programmakosten is inbegrepen: vragenlijsten, individueel assessment, coaching, literatuur en catering (incl. lunch). Bij deelname van meerdere personen van 1 organisatie geldt een korting van 10%. 

Klik hier om je in te schrijven.

Jean Lipman-Blumen: Connective Leadership Model

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Vragen? Neem contact op met de programmaleider.


E: n.hopman@fgga.leidenuniv.nl
T: 06 2168 9263

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie