Logo Universiteit Leiden.

nl en

Introductiepakket Public Affairs Trends en Ontwikkeling

Tijdens de tweedaagse introductiemodule maakt u kennis met uw medecursisten en verkennen we het public-affairs werkveld.

De dagelijkse praktijk van public affairs en het lobbyen staan centraal. U krijgt u meer inzicht in de positie, het netwerk en de aanpak van de PA-professional waarbij we tal van voorbeelden uit de praktijk laten zien van do's en dont’s. We plaatsten lobby binnen een bredere context van Public Affairs en belichten diverse vormen van beïnvloeding, van meer activistische methoden tot klassieke lobby. We gaan eveneens in op issue-management en coalitievorming.

We adviseren om het introductiepakket te volgen als u nog niet eerder een PA-opleiding bij ons heeft gevolgd en te combineren met andere pakketten en/of masterclasses.

 • U bent in uw dagelijks werk betrokken bij het beïnvloeden van besluitvorming en beleid op het snijvlak van overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.
 • U werkt bijvoorbeeld als beleidsmedewerker,  communicatieadviseur, manager of adviseur public affairs, coördinator belangenbehartiging, lobbyist, issue manager of woordvoerder.
 • U functioneert op HBO of wetenschappelijk niveau.
 • Trends en ontwikkelingen binnen public affairs
 • Verkenning van het PA-werkveld
 • Inzicht in positie, netwerk en aanpak van PA-professionals
 • Inzicht in lobby en issuemanagement
 • Kennismaken met ander Public-Affairs professionals

Het docentencorps bestaat uit een mix van wetenschappers en ervaren praktijkdeskundigen om zowel academische diepte als toepassingsgerichtheid te bewerkstelligen. In dit pakket geven bijvoorbeeld les:

 • Peter van Keulen, directeur Public Matters, consultant en oprichter van de Beroepsvereniging voor Public Affairs (BvPA)
 • prof. dr. Arco Timmermans, bijzonder hoogleraar public affairs Universiteit Leiden
 • Annemarie Gehrels, eigenaar van Annemarie Gehrels advies, coaching en training

Bij het introductiepakket ontvangt u een handboek, dat u als naslagwerk kunt gebruiken. Eveneens plaatsen wij aanvullende literatuur op de digitale leeromgeving.

Data:

Voor actuele data kunt u contact opnemen met: learning@fgga.leidenuniv.nl

 

Prijs:

€ 995,- Dit bedrag is vrijgesteld van BTW en is inclusief literatuur.

CPL opleidingen ten tijde van corona

Op dit moment geldt in Nederland een lockdown. Het Centre for Professional Learning (CPL) zal daarom tot nadere berichtgeving alle programma’s online aanbieden. Zodra het weer mogelijk is, vinden onze opleidingen weer op locatie plaats. In de gebouwen van Universiteit Leiden zijn extra maatregelen tegen het coronavirus van kracht. Alle cursusruimtes hebben een aangepaste maximumcapaciteit, er zijn looprichtingen aangegeven en er zijn extra hygiëne-maatregelen getroffen. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Nadere informatie vindt u in ons campusprotocol.

Mocht u hierover vragen hebben, dan kunt u ons bereiken op learning@fgga.leidenuniv.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies.