Logo Universiteit Leiden.

Basispakket Public Affairs Trends en Ontwikkeling

Tijdens de tweedaagse basismodule maakt u kennis met uw medecursisten en verkennen we het public-affairs werkveld.  De dagelijkse praktijk van public affairs en het lobbyen staan centraal. U krijgt u meer inzicht in de positie, het netwerk en de aanpak van de PA-professional waarbij we tal van voorbeelden uit de praktijk laten zien van do's en dont’s. We plaatsten lobby binnen een bredere context van Public Affairs en belichten diverse vormen van beïnvloeding, van meer activistische methoden tot klassieke lobby. We gaan eveneens in op issue-management en coalitievorming.

We adviseren om het basispakket te volgen als u nog niet eerder een PA-opleiding bij ons heeft gevolgd en te combineren met andere pakketten en/of masterclasses.

• U bent in uw dagelijks werk betrokken bij het beïnvloeden van besluitvorming en beleid op het snijvlak van overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.
  • U werkt bijvoorbeeld als beleidsmedewerker,  communicatieadviseur, manager of adviseur public affairs, coördinator belangenbehartiging, lobbyist, issue manager of woordvoerder.
  • U functioneert op HBO of wetenschappelijk niveau.
  • Trends en ontwikkelingen binnen public affairs
  • Verkenning van het PA-werkveld
  • Inzicht in positie, netwerk en aanpak van PA-professionals
  • Inzicht in lobby en issuemanagement
  • Kennismaken met ander Public-Affairs professionals
  • Peter van Keulen, directeur Public Matters, consultant en oprichter van de Beroepsvereniging voor Public Affairs (BvPA)
  • prof. dr. Arco Timmermans, bijzonder hoogleraar public affairs Universiteit Leiden
  • Annemarie Gehrels, eigenaar van Annemarie Gehrels advies, coaching en training
  • Annemiek van der Weel, senior programmaleider Public Affairs Universiteit Leiden

Bij het introductiepakket ontvangt u een handboek, dat u als naslagwerk kunt gebruiken. Eveneens plaatsen wij aanvullende literatuur op de digitale leeromgeving.

Prijs

€ 795,- Dit bedrag is vrijgesteld van BTW en is inclusief literatuur en lunches.

• Maandag 10 en dinsdag 11 februari 2020