Logo Universiteit Leiden.

Legal Technologies 2022: inschrijvingen open

De Universiteit Leiden heeft in samenwerking met het Ministerie van J&V en de Gemeente Den Haag het Leiden Legal Technologies Program ontwikkeld. In maart van 2022 zal de tweede editie van dit programma starten. We geven u graag meer informatie over het programma. We organiseren op woensdag 15 december ook een webinar om meer inzicht te geven in het programma. We zouden u graag verzoeken om deze informatie op te nemen in een interne nieuwsbrief of door te sturen naar mogelijk geïnteresseerde collega’s.

Het programma focust zich op de technologische ontwikkelingen en de verregaande digitalisering van de maatschappij welke tot disruptie leiden binnen het juridische domein. Legal Big Data is vandaag de dag een realiteit waar de jurist van de toekomst niet omheen kan, daarom biedt het Leiden Legal Technologies Program inzicht in de manieren waarop hiermee om kan worden gegaan. We geven vijf voorbeelden:
•    Legal fact-finding (eDiscovery),
•    het afhandelen van informatieverzoeken,
•    arbitrage,
•    bewijsbeslag en
•    smart contracts

Op deze gebieden is technologie onmisbaar geworden omdat juristen beslissingen willen nemen op basis van feiten en niet op basis van vage vermoedens of veronderstellingen: zonder de inzet van technologie is dat niet langer mogelijk.

Een complicatie is dat technologie en rechtsgeleerdheid niet dezelfde taal spreken. Dit maakt het lastig voor juristen deze technologie toe te passen en de beperkingen daarvan te begrijpen. Juist nu is toepassen noodzakelijk om het juridisch vakgebied zijn maatschappelijke rol te laten spelen. De opleiding Leiden Legal Technologies is ontwikkeld om u in staat te stellen Legal Technologies te begrijpen, toe te passen en te evalueren.

De opleiding biedt academische kennis en praktische inzichten in juridisch-technologische ontwikkelingen in het beleids-, bestuurlijke en juridische domein. De Legal Technologies worden behandeld vanuit het perspectief van herkenbare juridische toepassingen. Hierbij worden ook de kracht, beperkingen, gevoeligheden en ethische aspecten van technologie behandeld. Daarnaast wordt ingegaan op de maatschappelijke eisen en implicaties van technologie. Kortom, na het volgen van deze cursus kunt u ontwikkelaars van Legal Technologies adequaat te woord staan bij het borgen van juridische verdedigbaarheid, transparantie, wetgeving, en maatschappelijke normen en waarden.

De opleiding start op 11 maart 2022, de inschrijving is reeds gestart. Bent u geïnteresseerd, of misschien uw collega? Weet dan dat het aantal plaatsen beperkt is.

Als u meer wilt weten, kunt u zich aanmelden voor de webinar op 15 december, bezoek onze website of bekijk de brochure.
U kunt ons ook volgen via LinkedIn of Twitter.
Indien u een geprinte versie van de brochure wil ontvangen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.