Universiteit Leiden

Online Webinar Girls in Science

Meld je aan
Op vrijdag 11 februari 2022 van 14.00 tot 16.00 vindt de Women and Girls in Science webinar plaats. 

Online ontmoet je vrouwelijke professionals, krijg je inspirerende lezingen en kom je meer te weten over de uiteenlopende kansen die een toekomst in natuurkunde, sterrenkunde en informatica kan bieden. 

De webinar is een echte aanrader voor meiden die meer willen weten wat je allemaal kunt met natuurkunde, sterrenkunde en informatica. 

De webinar wordt georganiseerd door de Universiteit Leiden.

 

Programmaonderdelen

Inspirerende lezing

Interactieve sessies met professionals

Online science quiz

Programma

14.00    Online lezing van Prof. dr. Mariska Kriek

Mariska Kriek is hoogleraar Extragalactic Astronomy bij de Universiteit Leiden. Haar onderzoeksgroep bestudeert hoe sterrenstelsels, waaronder de Melkweg, zijn ontstaan en hoe ze evolueren. 

14.30     Interactieve sessies met professionals uit het werkveld

Achtereenvolgens zijn er interactieve sessies met Vera Meester (werkzaam bij ChemistryNL en NWO Science) en Isabel van Vledder (data scientist bij UBR). Zij vertellen je meer over waar ze zich in het dagelijks leven mee bezig houden. Tijdens de webinar kun je je vragen insturen.


15.45     Online science quiz
 
16.00     Einde 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

International day of Women and Girls in Science (VN)

Op 11 februari is the international Day of Women and Girls in Science, een initiatief van de Verenigde Naties (VN). Het belangrijkste doel is om de bestaande genderkloof in de wetenschap en techniek te doorbreken en de participatie van meisjes en vrouwen in b├Ętawetenschappen te verhogen.
Ook al neemt het aandeel vrouwelijke b├Ętastudenten toe, tot de dag van vandaag zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in de wetenschap. 

 

Bij ons leer je de wereld kennen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.