Universiteit Leiden

Online Webinar Girls in Science

Meld je aan
Op donderdag 11 februari 2021 van 15.00 tot 17.00 vindt de Girls in Science Day plaats als
online webinar. 

Online ontmoet je vrouwelijke professionals, krijg je inspirerende lezingen en kom je meer te weten over de uiteenlopende kansen die een toekomst in natuurkunde, sterrenkunde en informatica kan bieden. 

De webinar is een echte aanrader voor meiden die meer willen weten wat je allemaal kunt met natuurkunde, sterrenkunde en informatica. 

De webinar wordt georganiseerd door de Universiteit Leiden.

 

Programmaonderdelen

Inspirerende lezing

Interactieve sessies met professionals

Online science quiz

Programma

15.00    Lezing van Dr. ir. Julia Cramer

Julia is natuurkundige en is geïnteresseerd in de grens tussen fundamentele wetenschap en toepassingen in de samenleving. Vanuit het perspectief van de wetenschapscommunicatie richt ze zich op de maatschappelijke impact van quantumtechnologie.


15.30     Interactieve sessies met professionals uit het werkveld

Achtereenvolgens geven drie professionals korte presentaties over hun achtergrond en werk in de natuurkunde, sterrenkunde of informatica. Zij vertellen je meer over waar ze zich in het dagelijks leven mee bezig houden. Online kun je vragen insturen.


16.45     Online science quiz
 
17.00     Einde 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

International day of Women and Girls in Science (VN)

Op 11 februari is the international Day of Women and Girls in Science, een initiatief van de Verenigde Naties (VN). Het belangrijkste doel is om de bestaande genderkloof in de wetenschap en techniek te doorbreken en de participatie van meisjes en vrouwen in bètawetenschappen te verhogen.
Ook al neemt het aandeel vrouwelijke bètastudenten toe, tot de dag van vandaag zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in de wetenschap. 

 

Bij ons leer je de wereld kennen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.