Universiteit Leiden

Girls in Science Day

Meld je aan
Op donderdag 13 februari 2020 vindt de Girls in Science Day plaats, georganiseerd door de Universiteit Leiden en het VHTO.

De Girls in Science Day is een echte aanrader voor meiden die een leerzame, uitdagende en leuke dag willen hebben en meer willen weten wat je allemaal kunt met natuurkunde, sterrenkunde en informatica. 
Ontmoet studenten en vrouwelijke professionals, krijg inspirerende lezingen en ervaar de uiteenlopende kansen die een toekomst in natuurkunde, sterrenkunde en informatica kan bieden.

Het programma duurt van 10.00 tot 16.30 uur en vindt plaats op de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden. 

Programmaonderdelen

Zelf aan de slag in het practicum

Speeddaten met professionals

Inhoudelijke lezingen

Programma

10.00   Welkom door vice-rector magnificus Hester Bijl
10.10   Interview met studentenpanel door Julia Cramer

10.40    Lezing Quantum 
Julia Cramer heeft Natuurkunde gestudeerd en is betrokken bij nationale en internationale inspanningen om quantum wetenschap en technologie verder te pushen tot toepassingen die ons naar nieuwe mogelijkheden brengen. Haar passie is om mensen over wetenschap na te laten denken.

11.25     Lezing Digitale technologieën
Lise Stork heeft Informatica gestudeerd en zet zich in om met behulp van digitale technologieën (Machine learning, Linked Data, Natural history & Biodiversity) wetenschappelijke vooruitgang te verbeteren en versnellen. In de lezing laat ze zien hoe en waarom!

12.00     Speeddating met professionals uit het werkveld

13.30     Lunch

14.10     Practicum naar keuze:
- Natuurkunde: supergeleiding en stikstof
- Sterrenkunde: exoplaneten
- Informatica: programmeren met Python
 
15.30     Drinks & bites


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

International day of Women and Girls in Science (VN)

Op 11 februari is de internationale ‘Women and Girls in Science Day’, een initiatief van de Verenigde Naties (VN). Het belangrijkste doel is om de bestaande genderkloof in de wetenschap en techniek te doorbreken en de participatie van meisjes en vrouwen in bètawetenschappen te verhogen.
Ook al neemt het aandeel vrouwelijke bètastudenten toe, tot de dag van vandaag zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in de wetenschap. 

 

Bij ons leer je de wereld kennen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.