Universiteit Leiden

Studeren aan Universiteit Leiden

Ontdek en kies je opleiding

Ben jij klaar voor de maatschappelijke uitdagingen van nu en in de toekomst? Bij Universiteit Leiden word je opgeleid om verschil te kunnen maken in de samenleving. Samen beantwoorden we de vragen van vandaag en houden we de blik gericht op morgen. Met keuze uit meer dan 50 bacheloropleidingen en ruim 80 masteropleidingen in Leiden en Den Haag, vind je de studie die bij jouw ambities past.

Bacheloropleidingen

Masteropleidingen

6 redenen om te kiezen voor Universiteit Leiden

  • Aan de Universiteit Leiden kun je kiezen uit ruim 50 bacheloropleidingen, waarvan er 16 Engelstalig worden aangeboden, en zo’n 80 masterprogramma’s.

  • Een universiteit in de wereldtop: we staan tot op de dag van vandaag in de top 100 van universiteiten wereldwijd en we behoren tot de koplopers in Nederlandse rankings.

  • Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie.

  • Onze bescheiden omvang zorgt voor een persoonlijke en betrokken sfeer. Universiteit Leiden staat open voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen.

  • Wat voor carrière je ook kiest: Leidse afgestudeerden komen overal terecht en hebben goede kansen op de arbeidsmarkt.

  • Leiden en Den Haag zijn echte studentensteden en hebben alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken. 

Bij ons leer je de wereld kennen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.