Universiteit Leiden

Studeren aan de Universiteit Leiden

Chat met een student

Wil jij de beste redenen weten waarom je een master aan de Universiteit Leiden moet volgen? Of hoe het is om te studeren in Leiden of Den Haag? Onze studenten vertellen je over hun studie aan de Universiteit Leiden.

Hoe ervaren studenten hun studie aan de Universiteit Leiden?

Margot Möslinger

Student Industrial Ecology

"Ik woon graag in Leiden. Het is de mooiste stad waar ik ooit heb gewoond. Het is een echte studentenstad, er zijn veel jonge mensen met veel energie. Alles wat je nodig hebt is dichtbij. Ik kan naar het strand fietsen in 30 minuten!"

Edouard Bonneville

Student Statistical Science

"Je voelt zeker dat de Universiteit Leiden de oudste van Nederland is. Je kunt de geschiedenis in veel van de academische gebouwen voelen. De stad Leiden en haar universiteit zijn sterk met elkaar verweven."

Brittany Bowie

Student International Relations

"Ik voelde me direct thuis bij de Universiteit Leiden. Ik ben nu voorzitter van de International Studies Student Association, die een platform creëert voor internationale studenten en alumni om te netwerken. Ik ken veel vrienden via deze vereniging."

Waarom Universiteit Leiden?

  • Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. 

  • Een universiteit in de wereldtop: al vele jaren behoren we tot de koplopers in Nederlandse rankings en staan we in de top 100 van universiteiten wereldwijd.

  • Met bijna 80 uitdagende masteropleidingen en ruim 200 specialisaties vind je bij de Universiteit Leiden de master die bij je past. 

  • Onze bescheiden omvang zorgt voor een persoonlijke en betrokken sfeer. Universiteit Leiden staat open voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen.

  • Wat voor carrière je ook kiest: Leidse afgestudeerden komen overal terecht en hebben hele goede kansen op de arbeidsmarkt

  • Leiden en Den Haag zijn sfeervolle studentensteden en hebben alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Ontdek het studentenleven in Leiden en Den Haag

Bij ons leer je de wereld kennen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.