Universiteit Leiden

Management van de Publieke Sector: Bestuur en Advisering

Vanaf februari 2022 start de track Bestuur en Advisering van de Master Management van de Publieke Sector. Dit is een avondopleiding die jaarlijks in februari start.

De onderliggende gedachte van de Masteropleiding is dat je (1) begint met een concrete uitdaging, (2) dan vanuit wetenschappelijke perspectieven reflecteert op de uitdaging, (3) om vervolgens de academische kennis weer toe te passen op (zelfgekozen) maatschappelijke, economische en bestuurlijke vraagstukken.

Over de opleiding

Je gaat aan de slag met actieve werkvormen die voortbouwen op je ervaring en de casuïstiek die je meebrengt vanuit je loopbaan en werkervaring in de publieke sector. In deze avondopleiding bestudeer je de laatste ontwikkelingen op het terrein van politiek-bestuurlijke verhoudingen, management, beleid en public affairs.

Carrièreperspectief

Onze studenten werken in de publieke sector vanuit verschillende rollen en belangen. Veel van onze alumni werken voor organisaties van de Rijksoverheid, zoals ministeries, provincies en gemeenten, maar ook agentschappen en andere overheidsdiensten. Daar formuleren, beïnvloeden, adviseren en voeren zij beleid uit ten behoeve van uitdagende, maatschappelijke vraagstukken en de bestuursorganisatie en -processen daaromheen.

Onderwijs opzet

De avondopleiding Bestuur en Advisering biedt studenten de mogelijkheid om een gewenst pakket aan vakken en thema's samen te stellen. Er zijn verschillende momenten waarop studenten hun keuzevoorkeuren kunnen doorgeven.

Toelating

De avondtrack Bestuur en Advisering maakt deel uit van de Master Managament van de Publieke Sector. Wanneer je je voor deze opleiding wilt aanmelden, selecteer dan in Studielink eerst de Master Management van de Publieke Sector (CROHO code: 60416), en kies vervolgens een track.

Pre Masterprogramma

Wanneer je een bachelordiploma hebt in een vakgebied dat niet direct verband houdt met Bestuurskunde of als je een HBO - diploma hebt, moet je waarschijnlijk het pre- master programma voltooien om toegang te krijgen tot de Master Management van de Publieke Sector.

Voorlichtingsactiviteiten

  • Vragen?

    Neem contact op met ...

Bij ons leer je de wereld kennen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.