Universiteit Leiden

Studeren aan de Universiteit Leiden

Chat met een student

Wil jij de beste redenen weten waarom je aan de Universiteit Leiden moet studeren? Of hoe het is om te leven in studentensteden zoals Leiden of Den Haag? Onze studenten vertellen je over hun studie aan de Universiteit Leiden.

Levien Dekker

Biomedische wetenschappen

“Ik wilde graag iets medisch studeren, maar niet té technisch. Biomedische Wetenschappen is voor mij de uitkomst. De studie is breed, maar elk onderwerp komt aan bod. Je leert alles over het menselijk lichaam, anatomie, fysiologie, pathologie en ethiek. Bijzonder in Leiden is het klinische gedeelte waarin je ook praktisch te werk gaat. Of dat nu in de snijzaal is of dat je patiëntdemonstraties bijwoont.”

Mikki Vrijenhoek

Geschiedenis

“Het is fijn dat je in Leiden veel keuzevrijheid hebt in de vakken die je wilt volgen. Zo kun je echt op zoek gaan naar onderwerpen die bij je passen of waar je je in wilt specialiseren. Zelf vind ik onderzoek doen het leukste en dat is ook het belangrijkste onderdeel van de studie Geschiedenis. Het proces van onderzoek is uitdagend. Nadenken over het onderwerp en uitzoeken hoe ik dat wil gaan onderzoeken.”

Yordi van Beelen

Molecular Science & Technology

“Het interessante aan de studie Molecular Science and Technology is dat je echt fundamentele scheikunde vakken volgt, maar ook toegepaste vakken. Je volgt de vakken van deze studie aan twee universiteiten, namelijk aan de Universiteit Leiden en de TU Delft. Dat is ontzettend waardevol. Ook kun je het studentenleven van beide steden meepakken. Ik ben lid van twee studieverenigingen en van de Studenten Jazz Vereniging.”

6 reden om te kiezen voor Universiteit Leiden

  • Aan de Universiteit Leiden kun je kiezen uit ruim 50 bacheloropleidingen, waarvan er 16 Engelstalig worden aangeboden, en zo’n 80 masterprogramma’s.

  • Een universiteit in de wereldtop: we staan tot op de dag van vandaag in de top 100 van universiteiten wereldwijd en we behoren tot de koplopers in Nederlandse rankings.

  • Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. 

  • Onze bescheiden omvang zorgt voor een persoonlijke en betrokken sfeer. Universiteit Leiden staat open voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen.

  • Wat voor carrière je ook kiest: Leidse afgestudeerden komen overal terecht en hebben goede kansen op de arbeidsmarkt.

  • Leiden en Den Haag zijn echte studentensteden en hebben alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken. 

Marie-Laure Goedhart

Bestuurskunde

“Het is interessant om te zien dat beleid eigenlijk overal is. De actualiteit speelt namelijk een grote rol. Je kunt deze studie niet volgen zonder dat je het nieuws volgt. De studie volg je in Den Haag, het bestuurlijke hart van Nederland. Het is gaaf dat je op die plek colleges volgt, dicht bij de regering die het land bestuurt en samen met beleidsmakers en belangrijke maatschappelijke organisaties nationaal én internationaal beleid maakt.”

Comar Beulens

Urban Studies

“Steeds meer mensen gaan in steden wonen. Dat brengt ook uitdagingen met zich mee. Hoe zit het bijvoorbeeld met duurzaamheid, gezondheid, veiligheid en multiculturaliteit? In mijn studie kijken we naar de problemen, de oplossingen, de kansen én de valkuilen. Eigenlijk komen er ontzettend veel onderwerpen langs. Dat maakt de studie zo leuk, we krijgen les van docenten van allerlei verschillende wetenschapsgebieden.”

Annemarie van Schaik

Notarieel recht

“Het werk van een notaris spreekt echt tot de verbeelding: je hebt een notaris nodig als je gaat trouwen, scheiden of bij overlijden. Een juridische studie in Leiden staat hoog aangeschreven. Dat is niet de enige reden waarom ik voor Leiden heb gekozen, ik voel me vooral heel goed op de faculteit. Het is een kleine studie met gemotiveerde, enthousiaste medestudenten. Zelfs de professoren die je tijdens college ziet, zie je ’s avonds vaak ook weer bij de studievereniging.”

Bij ons leer je de wereld kennen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.