Universiteit Leiden

Studeren aan de Universiteit Leiden

Onze studenten vertellen je waarom!

Chat met een student

Wil jij de beste redenen weten waarom je aan de Universiteit Leiden moet studeren? Of hoe het is om te leven in studentensteden zoals Leiden of Den Haag? Onze studenten vertellen je over hun studie aan de Universiteit Leiden.

Hoe ervaren studenten hun studie aan de Universiteit Leiden?

Sol Titarsolej

Griekse en Latijnse taal en cultuur

"De studie is kleinschalig en de docenten kennen je ook allemaal bij naam. In het eerste jaar kreeg ik extra contacturen om mijn Latijn te verbeteren. De docenten willen altijd extra tijd en ruimte maken voor persoonlijke begeleiding."

Rafke Jongen

Bestuurskunde

"Ik vind de werkgroepen een van de sterke punten van deze opleiding. Er zijn veel projecten waarbij we in de praktijk aan de slag gaan met de stof. Het is erg interessant om te zien wat er allemaal bij komt kijken waarom de politici bepaalde keuzes maken."

Jaap Blok

Informatica

"Ik ben van plan nog een master te gaan doen, maar zit ook te denken aan een stage. Ik heb al een uitnodiging van een groot IT bedrijf. Ik ben met hen in aanraking gekomen door het vak ‘Software Engineering’. Nadat het vak was afgelopen, vroegen ze of we er verder aan willen werken."

6 reden om te kiezen voor Universiteit Leiden

  • Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. 

  • Een universiteit in de wereldtop: al vele jaren behoren we tot de koplopers in Nederlandse rankings en staan we tot op de dag van vandaag in de top 100 van universiteiten wereldwijd

  • Aan de Universiteit Leiden kun je kiezen uit ruim 50 bacheloropleidingen, waarvan er 14 Engelstalig worden aangeboden, en zo’n 75 masterprogramma’s.

  • Onze bescheiden omvang zorgt voor een persoonlijke en betrokken sfeer. Universiteit Leiden staat open voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen.

  • Wat voor carrière je ook kiest: Leidse afgestudeerden komen overal terecht en hebben hele goede kansen op de arbeidsmarkt.

  • Leiden en Den Haag zijn echte studentensteden en hebben alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Chat met een student

Bij ons leer je de wereld kennen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.