Logo Universiteit Leiden.

nl en

Vragenlijst

In het onderzoek gebruikten we een vragenlijst. Hieronder vertellen we wat we hebben gevraagd en waarom.

Wat wij u vragen

We gebruiken in ons onderzoek woorden die mensen soms onduidelijk of vervelend vinden. We leggen graag uit wat deze woorden betekenen en waarom we ze gebruiken. U kunt op de gele woorden klikken om naar de uitleg te gaan.
 

Geboorteland kind, ouders en grootouders: We vragen waar uw kind geboren is, waar beide ouders geboren zijn, en waar de opa’s en oma’s geboren zijn. Dit doen we omdat we zo de migratieachtergrond kunnen bepalen.

Bij welke groepen horen u en uw kind: We vragen u om aan te geven of u bij de meerderheidsgroep of de minderheidsgroep hoort.

Geslacht van uw kind: Omdat mensen vaak onbewust verschillend doen tegen jongens en meisjes, vragen we ook naar het geslacht van uw kind.

Welke huidskleur heeft uw kind: Er zijn kinderen waarvan de ouders en grootouders in Nederland geboren zijn, maar die zichtbaar toch tot een minderheidsgroep horen. Bijvoorbeeld omdat ze een bruine of zwarte huid hebben.

Opleidingsniveau ouders: Het opleidingsniveau van ouders kan een rol spelen in de verwachtingen van de leerkracht.

Cijfers postcode: Door uw postcode kunnen we gegevens opzoeken over de buurt waar u woont. Uit onderzoek blijkt dat het voor de prestaties van kinderen uitmaakt in wat voor buurt ze wonen.

Schooladvies: Als uw kind al een schooladvies heeft gekregen willen wij dit graag weten. We vragen dit om te onderzoeken of dit verschillen tussen kinderen kan verklaren.

Schoolsamenstelling: we vragen hoeveel kinderen op de school van uw kind ongeveer een migratieachtergrond hebben. Dit vragen we omdat we denken dat er misschien verschillen zijn tussen leerkrachten die veel leerlingen met een migratieachtergrond lesgeven, en leerkrachten die bijna geen leerlingen met een migratieachtergrond hebben. 

E-mailadres: Met uw e-mailadres kunnen we u op de hoogte houden van het onderzoek. We kunnen ook contact opnemen als we nog een vraag hebben over een antwoord dat u heeft gegeven in de vragenlijst.

Huisadres: we vragen uw adres, zodat we u een klein cadeautje kunnen sturen als dank voor uw hulp. Als u uw adres liever niet deelt dan kunt u dit overslaan.

Deze website maakt gebruik van cookies.