Genomineerden bekend voor AVT-ANéLA Dissertatieprijs

Op maandag, 11 december 2017, is de dissertatieprijsjury – bestaande uit Marianne Starren (Radboud Universiteit), Ans van Kemenade (Radboud Universiteit), Martijn Goudbeek (Universiteit Tilburg), Amos van Gelderen (Universiteit van Amsterdam), en Arie Verhagen (Universiteit Leiden) – bijeen gekomen. De jury heeft besloten drie van de tien voorgedragen kandidaten te nomineren voor de AvT/Anéla dissertatieprijs.

De drie genomineerde dissertaties zijn (in alfabetische volgorde):

• Heidi Klockmann “The Design of Semi-lexicality: Evidence from Case and Agreement in the Nominal Domain”.
  • Kasper Kok “The status of gesture in cognitive-functional models of grammar”.
  • Kobie van Krieken “Linguistic viewpoint in crime news narratives: Form, function and impact”.

De winnaar van de dissertatieprijs wordt bekendgemaakt op de Grote Taaldag 2018!