Universiteit Leiden

nl en

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen over het digitale Zweetkamertje.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via info@alumni.leidenuniv.nl.

Wat is een tag?
In het digitale Zweetkamertje kunt u een markering plaatsen op de plek op de muur waar u destijds uw handtekening plaatste. Deze markering ziet eruit als een veertje en noemen we een 'tag'. 

Hoe plaats ik mijn tag in het Digitale Zweetkamertje?
Om uw handtekening op te zoeken en een tag te plaatsen volgt u de volgende stappen:

  • Ga naar www.hetzweetkamertje.nl
  • Klik rechtsboven op 'Plaatje je tag' om uw handtekening te plaatsen.
  • Kies of u wel of niet gebruik wilt maken van uw LinkedIn-profiel om uw tag te plaatsen.
  • Vul vervolgens de gegevens in die gevraagd worden.
  • Sleep uw tag/potlood naar de juiste locatie en klik rechtsonder op 'Plaats je tag hier'. 
  • Klaar! Uw tag is nu geplaatst en uw handtekening is nu ook in het digitale Zweetkamertje terug te vinden. 

Wat gebeurt er als ik mijn tag plaats met LinkedIn?
Plaatst u uw tag met LinkedIn, dan wordt uw LinkedIn-profiel gebruikt om uw naam, geboortedatum (indien beschikbaar) en e-mailadres voor in te vullen op het gegevensformulier. Ook wordt uw LinkedIn-profielfoto dan bij uw tag geplaatst. 
Klikken andere mensen op uw tag, dan zien zij uw foto, naam, werkgever en locatie. Ook hebben zij dan de mogelijkheid om door te klikken naar uw LinkedIn-profiel. Een leuke manier om in contact te komen met oud-studiegenoten en te zien waar men terecht is gekomen! 

Waar vind ik meer informatie over jullie privacybeleid?
De privacyverklaring voor alumni kunt u inzien op de universitaire website

Waarom wordt mijn geboortedatum gevraagd?
Net als in het echte Zweetkamertje, is het de bedoeling dat enkel Leidse alumni hun handtekening taggen op de muren van het digitale Zweetkamertje. Van iedereen die zijn tag plaatst wordt daarom gecontroleerd of hij of zij in de alumnidatabase staat. Om deze check goed uit te kunnen voeren vragen wij om uw geboortedatum. Dit vergemakkelijkt de verificatie met de alumnidatabase. Komen er in de alumnidatabase meerdere mensen voor met dezelfde voor- en achternaam, dan kunnen wij aan de hand van de geboortedatum zien om wie het gaat.

Waarom worden mijn gegevens opgenomen in de database?
De Universiteit Leiden is trots op al haar alumni en we blijven graag met u in contact. In de alumnidatabase worden de contactgegevens van al onze alumni bijgehouden. Zo kunnen we u alumnimagazine Leidraad toesturen en u op de hoogte houden van het laatste nieuws en aankomende evenementen voor alumni. Ook faculteiten en opleidingen gebruiken de alumnidatabase wanneer zij in contact willen komen met oud-studenten.   

Met de gegevens die u invoert in het digitale Zweetkamertje worden uw gegevens in de alumnidatabase aangevuld. U kunt het bij ons aangeven als u geen post of e-mails meer van de universiteit wenst te ontvangen door te mailen naar wijziging@alumni.leidenuniv.nl.   

Kan iedereen zomaar zijn/haar handtekening plaatsen?
Net als in het echte Zweetkamertje, is het de bedoeling dat enkel Leidse alumni hun handtekening taggen op de muren van het digitale Zweetkamertje. Hoewel het voor mensen die geen Leids alumnus zijn wel mogelijk is om een tag te plaatsen, wordt er van iedereen die zijn tag plaatst nagekeken of hij of zij in de alumnidatabase staat. Is dit niet het geval, dan nemen wij contact op met de betreffende persoon om dit te verifiëren en zonodig de tag te verwijderen.  

Ik heb mijn tag op de verkeerde plek gezet. Hoe kan ik deze verplaatsen?
Wanneer u uw tag op een verkeerde plek heeft gezet, kunt u contact met ons opnemen via info@alumni.leidenuniv.nl. Vermeld in uw bericht uw voor- en achternaam en geboortedatum. Wij kunnen dan uw tag verwijderen, waarna u een nieuwe tag op de juiste plek kunt plaatsen. 

Ik heb een tag geplaatst, maar wil deze verwijderen. Kan dit?
Wilt u niet meer dat uw tag zichtbaar is op de muur van het digitale Zweetkamertje? Neem dan contact met ons op via info@alumni.leidenuniv.nl en vermeld hierbij uw naam en geboortedatum. Wij zullen uw tag dan zo snel mogelijk voor u verwijderen. 

Waar zet ik mijn tag neer als ik mijn handtekening niet meer kan vinden of niet meer precies weet waar deze staat?
Als u uw handtekening niet terug kunt vinden of u weet niet meer precies waar u uw handtekening gezet heeft, dan kunt u deze plaatsen op de plek waar deze ongeveer gestaan heeft of waar u denkt dat u deze gezet heeft. 

Ik heb wel mijn doctoraal, masterdiploma of PhD gehaald in Leiden, maar nooit mijn handtekening op de muur van het Zweetkamertje gezet. Mag ik nu wel een tag plaatsen in het digitale Zweetkamertje?
Ja, dit mag! Heeft u nooit uw handtekening gezet op de muren van het Zweetkamertje, maar had u dit wel mogen doen? Plaats dan uw tag op het plafond van het digitale Zweetkamertje. 
Zou u alsnog ook heel graag uw handtekening willen zetten in het échte Zweetkamertje? Ook dit is mogelijk. Neem hiervoor contact op met het alumnibureau via info@alumni.leidenuniv.nl.

Welke gegevens van mij zijn zichtbaar voor andere bezoekers?
Dit is afhankelijk van de manier waarop u uw tag geplaatst heeft; met of zonder LinkedIn. Heeft u uw tag geplaatst mét LinkedIn, dan ziet men bij het aanklikken van uw tag uw profielfoto, naam, werkgever en locatie. Ook kan men dan doorklikken naar uw LinkedIn-profiel. Heeft u uw tag geplaatst zonder LinkedIn, dan ziet men alleen uw naam en werkgever (indien u deze ingevuld heeft).

Hoe kan ik zoeken naar andere alumni?
Door op andere veertjes te klikken is het mogelijk om te kijken wie er nog meer een tag geplaatst heeft. Op dit moment is het niet mogelijk om op een andere manier te zoeken naar andere alumni binnen het digitale Zweetkamertje.

Ik ben recent afgestudeerd, maar kan mijn handtekening niet vinden op de muur van het digitale Zweetkamertje. Hoe kan dit?
Voor de ontwikkeling van het digitale Zweetkamertje is een speciale 360 graden foto gemaakt op hoge resolutie. Het maken van deze foto heeft een hele dag tijd in beslag genomen en om dit goed te kunnen doen hebben we het Zweetkamertje een dag moeten sluiten. De foto is daarom al gemaakt in de zomer van 2016, zodat afstudeerders hier geen last van zouden ondervinden. Bent u na deze tijd afgestudeerd, dan zal uw handtekening helaas niet te vinden zijn. U kunt uiteraard wel uw tag plaatsen op de plek waar u uw handtekening geplaatst heeft!

Waar vind ik meer informatie over het Zweetkamertje?
Op de website van het digitale Zweetkamertje zelf vindt u meer informatie over de geschiedenis van het kamertje. Klik hiervoor rechtsboven op het menu en kies vervolgens voor 'Over het Zweetkamertje'. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie