Universiteit Leiden

nl en

Alumni in het buitenland

Alumni die buiten Nederland wonen, kunnen op verschillende manieren betrokken blijven bij de Universiteit Leiden. De universiteit biedt u verschillende diensten om u te ondersteunen met uw loopbaan, zoals toegang tot het Mentornetwerk en de databases van de Universiteitsbibliotheken.

Leiden laat je niet meer los

Voor Leidse alumni die in het buitenland wonen heeft de Universiteit Leiden een breed scala aan diensten en activiteiten die worden georganiseerd en aangeboden. 

  • Jonge alumni kunnen bij de Career Service terecht voor advies over loopbaan, solliciteren en netwerken. De LU Careerzone geeft concrete tips die direct in de praktijk gebracht kunnen worden. 
  • Alumni kunnen gebruik maken van het Mentornetwerk, zowel voor het vragen als het geven van advies. Inmiddels staan er meer dan 1.000 mentoren klaar om studenten en jonge alumni op weg te helpen met hun carrière. Daarnaast kunt u ook mentor worden zodat u studenten kunt helpen met hun vragen. 
  • Alumni hebben thuistoegang tot een aantal databases van de Universiteitsbibliotheken Leiden, zo kunt u uw vakkennis optimaal up-to-date houden.  
  • De universiteit organiseert met enige regelmaat activiteiten in het buitenland: houd onze agenda in de gaten voor alumnibijeenkomsten of bezoek in november een van onze Cleveringabijeenkomsten
  • We blijven graag in contact: door middel van de Alumninieuwsbrief en het Alumnimagazine Leidraad blijft u op de hoogte van al het nieuws rondom de Universiteit Leiden en haar alumni. Daarnaast kunt u via onze LinkedIn-groep in contact blijven met uw Leidse netwerk. 
  • Wilt u uw afstudeerdag herbeleven? In het Digitale Zweetkamertje kunt u op zoek gaan naar uw handtekening en kijken tussen welke (beroemde) alumni uw handtekening staat. 

Blijf betrokken bij uw Alma Mater

Wilt u betrokken blijven bij de Universiteit Leiden en denkt u erover na om iets terug te geven? Met een donatie aan het Leids Universiteits Fonds (LUF) draagt u bij aan de ontwikkeling en groei van de Universiteit Leiden door wetenschappers en getalenteerde studenten de kans te geven om hun projecten te verwezenlijken. Zo konden in 2019 meer dan honderd studenten voor hun studie naar het buitenland, kregen 55 studentactiviteiten subsidie en werden meer dan 30 onderwijs- en onderzoeksprojecten ondersteund.

Vanuit het buitenland kunt u op meerdere manieren aan het LUF doneren, op deze pagina ontdekt u de mogelijkheden. Ook is er de mogelijkheid om te doneren met belastingvoordeel.

Draag bij aan de bloei van uw alma mater

Met een donatie aan het Leids Universiteits Fonds ondersteunt u onderwijs en onderzoek aan de Universiteit Leiden.

Meer informatie
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.