Universiteit Leiden

nl en

Serie

Kaiser Lente Lezingen 2020

De lezingen zijn bedoeld voor algemeen publiek.

De Kaiser Lentelezingen is een reeks lezingen georganiseerd door het Leidsch Astronomisch Dispuut ‘ F. Kaiser' tijdens de lente. De lezingen zijn razend populair sinds ze voor het eerst in 2014 werden georganiseerd. Voor de lezingen worden experts binnen de sterrenkunde uitgenodigd om te spreken over hun onderzoek voor algemeen publiek. Dit jaar is het thema Exploring the Milky Way Galaxy (Het Melkwegstelsel Ontdekken).

Met elke lezing een stapje dichterbij de Melkweg
In elke lezing staan we op een steeds grotere schaal stil bij de stand van de wetenschap en welke onderzoeken in de nabije toekomst op stapel staan om meer over het Melkwegstelsel te ontdekken. We beginnen dichtbij in ons eigen Zonnestelsel en eindigen bij de Melkweg.

Gaat u mee op deze ontdekkingsreis naar het Melkwegstelsel? 

 

Programma

Alle lezingen starten om 14:00. De lezingen duren 45 minuten en zijn bedoeld voor algemeen publiek. Na elke lezing is er 15 minuten lang gelegenheid om vragen te stellen. Voor wie wil, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding door de Oude Sterrewacht.

Het programma voor de lezingen is als volgt:

Tijd Activiteit
13:15  Ontvangst met koffie, thee en koekjes
14:00 Lezing
15:15 Rondleiding door de Sterrewacht
16:00         Sluitingstijd Sterrewacht

Tickets

De kaarten voor de lezingen kosten €4,- per persoon per lezing. Wanneer je ook een rondleiding wil doen, kan je een combi-ticket kopen voor €8,-.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.