Universiteit Leiden

nl en
Doe mee met een Meeloopdag Bestuurskunde

Studievoorlichting | Meeloopdag

Meeloopdag Bestuurskunde | Vak: Publiek Management

Datum
woensdag 13 maart 2024
Tijd
Toelichting
De meeloopdag van Bestuurskunde vindt op locatie plaats aan de Universiteit Leiden in Den Haag.
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

De meeloopdag Bestuurskunde is een meeloopdag op locatie aan de Universiteit Leiden in Den Haag. Tijdens deze activiteit vertellen onze studentambassadeurs Jaydey Marinus en Wesley Koster, samen met een studentvoorlichter, je meer over de Bachelor Bestuurskunde, de specialisaties Beleid, Bestuur en Organisatie | Digitalisering, Data en Governance | Economie, Bestuur en Management, en over hun ervaringen met studeren aan de Universiteit Leiden in Den Haag. 

Na een korte presentatie, kun je al je vragen stellen aan de studentambassadeur en studentvoorlichter, waarna je de collegezaal binnenstapt om mee te doen aan het hoorcollege van het vak 'Publiek Management'. Na afloop is er nog voldoende tijd voor vragen en een rondleiding op de Campus Den Haag.

Een meeloopdag duurt één middag van 14:15 tot 16:00 uur. Er zijn maar beperkte plekken, meld je dus snel aan! 

Mocht deze meeloopdag van 13 maart je niet uitkomen, kijk dan even verder naar de andere data van de meeloopdagen.

Over het college: Publiek Management

Publiek management focust zich op de structuur en de organisatie van de publieke sector en management van organisaties. Publieke managers staan in contact met politici, medewerkers en externe betrokkenen zoals burgers en belangengroepen. Ze bevinden zich in een centrale positie in publieke organisatie, zoals een gemeente. Publiek management kijkt hoe dit soort organisaties het beste te beheersen, sturen en veranderen zijn. Dit is echter niet makkelijk. Vaak lopen ze op tegen bepaalde dilemma’s, tegenstrijdige doelen en ingewikkelde vraagstukken. Dit maakt publiek management een belangrijk onderdeel binnen de bestuurskunde.

Organisaties en management worden op verschillende niveaus bekeken. Vervolgens wordt het handelen van publieke managers behandeld en wordt er gekeken naar verschillende manieren van management, zoals crisismanagement of verandermanagement. Dit gebeurt aan de hand van veel actuele voorbeelden die zich afspelen in de maatschappij.

De Bachelor Bestuurskunde werkt met de maatschappelijke uitdagingen waarmee de samenleving geconfronteerd wordt in de 21ste eeuw. Je duikt de diepte in en leert deze complexe vraagstukken analyseren om zo mee te bouwen aan de oplossingen voor actuele problemen, zoals de coronacrisis, het vluchtelingenbeleid, klimaatverandering, de kloof tussen arm en rijk en de Brexit. Je kiest een specialisatie: Beleid, Bestuur en Organisatie | Digitalisering, Data en Governance | Economie, Bestuur en Management waarmee je focus en diepgang aanbrengt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.