Universiteit Leiden

nl en
Bezoek de Open Dag op zaterdag 2 maart

Studievoorlichting

Bachelor Open Dag

Datum
zaterdag 2 maart 2024
Tijd
Locatie
in Leiden en Den Haag

Bezoek de Open Dag in Leiden en Den Haag

Wil jij weten hoe het is om aan Universiteit Leiden te studeren en wil je meer weten over onze bacheloropleidingen? Bezoek dan onze Bachelor Open Dag op zaterdag 2 maart in Leiden en Den Haag.

Blijf op de hoogte!

Wil jij weten wanneer je je kunt inschrijven voor de Open Dag? Laat dan je gegevens achter, dan houden we je op de hoogte.

Laat je gegevens hier achter

Wat kun je verwachten op de Open Dag?

De Bachelor Open Dag geeft je de kans om op locatie meer te leren over al onze bacheloropleidingen, talkshows te volgen, de studentensteden Leiden en Den Haag te verkennen en je krijgt vooral de mogelijkheid om in gesprek te gaan met studenten en docenten zodat je al je vragen kunt stellen.

Tijdens de Bachelor Open Dag kun je:

  • Live talkshows over bacheloropleidingen bezoeken;
  • Op de verschillende informatiemarkten per faculteit alles ontdekken over studeren in Leiden en Den Haag;
  • Al je vragen stellen aan studenten en docenten;
  • Deelnemen aan city tours in jouw toekomstige studentenstad.

Bekijk vooraf de video's met de belangrijkste informatie over de bacheloropleidingen. Het is handig om voor de start van de Open Dag deze video’s te bekijken. Zo ga je goed voorbereid naar de Open Dag.

Het programma op 2 maart 2024

Elke opleiding presenteert zichzelf tijdens de Open Dag. Docenten en studenten geven een interessant inkijkje in de opleiding: wat houdt de studie in, welke vakken krijg je, is het een kleinschalige studie of juist iets groter, hoe is de sfeer, en nog veel meer. En natuurlijk heb je alle gelegenheid om zelf vragen te stellen. De presentaties vinden plaats in de collegezalen van de verschillende faculteiten. Let op: sommige presentaties zijn in het Engels.

Elke faculteit heeft ook een informatiemarkt. Je vindt daar stands van de opleidingen waar je je vragen kunt stellen en waar je materialen kunt meenemen. Natuurlijk is er ook veel informatie over praktische zaken zoals het studeren zelf, de aanmelding en toelating, de studiebegeleiding en de arbeidsmarkt. Ook kun je al je vragen stellen over het studentenleven in Leiden en Den Haag en leer je de studie- en studentenverenigingen beter kennen.

Daarnaast zijn er op de faculteiten themacafés. Hier gaat het over onderwerpen die met de studies te maken hebben. Sommige zijn doorlopend, andere op een vast tijdstip. Kom gezellig langs en ontdek wat de universiteit je allemaal nog meer te bieden heeft.

Ken je Leiden en/of Den Haag nog niet? Ga dan mee met één van onze stadswandelingen. Je wordt rondgeleid langs alle hotspots van de stad door huidige studenten. Zo leer je de stad meteen goed kennen!

De City Tours starten de hele dag door, vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur.

  • Start City Tour Leiden: 
    Academiegebouw, Rapenburg 73

  • Start City Tour Den Haag: 
    Wijnhaven, Turfmarkt 99

Tips om het meeste uit je bezoek te halen!

Het is slim om je van tevoren al te verdiepen in de mogelijkheden. Op ons online studiekeuzeplatform helpen we je bij het maken van een studiekeuze. Je vindt daar studiekeuzetips en je kunt testjes doen om jezelf beter te leren kennen. Bekijk vooral ook de video’s met de belangrijkste informatie over de bacheloropleidingen. Zijn er meerdere studies waar je in geïnteresseerd bent? Dan kun je ze op het studiekeuzeplatform met elkaar vergelijken. Het is handig om voor de start van de Open Dag de video’s van jouw favoriete opleidingen alvast te bekijken. Zo ga je goed voorbereid naar de Open Dag.

Bedenk voor de Open Dag al wat je in ieder geval zou willen weten: over de universiteit, de opleidingen, het aanmeldingsproces, studentenhuisvesting of wat dan ook. Op de Open Dag zijn we er om jouw vragen te beantwoorden!

De Universiteit Leiden vindt duurzaamheid belangrijk, daarom raden wij bezoekers van de Open Dag aan om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Een auto parkeren is vaak erg duur en het kan lastig zijn om een parkeerplek te vinden.

Bonus-tip: huur een OV-fiets! Dat is een leuke manier om de stad en de campus te leren kennen. In Leiden rijdt ook de hele Open Dag een shuttlebus door het Bio Science Park en het centrum van de stad. Er zijn haltes bij iedere faculteit in de buurt.  

Bekijk de plattegrond met alle locaties

Vragen over de Bachelor Open Dag?

De Studielijn kan je helpen. Je kunt ze bereiken via telefoonnummer +31 (0)71 527 1111 of stuur een email naar studielijn@leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.