Universiteit Leiden

nl en
Neem deel aan de Bachelor Online Open Dag op zaterdag 7 oktober

Studievoorlichting

Bachelor Online Open Dag

Datum
zaterdag 7 oktober 2023
Tijd
Toelichting
De Bachelor Online Open Dag vindt plaats van 10:00 uur tot 17.30 uur.
Locatie
Online

Online Open Dag

Ben jij op zoek naar een studie aan de Universiteit Leiden en wil je meer weten over onze Engelstalige bacheloropleidingen? Neem dan deel aan de Bachelor Online Open Dag op zaterdag 7 oktober, eenvoudig vanaf je eigen bank.

Let op: aan deze Online Open Dag nemen alleen de volgende opleidingen deel:

  • Archaeology
  • Cultural Anthropology and Development Sociology 
  • Dutch Studies
  • International Studies
  • International Relations and Organisations 
  • Liberal Arts & Sciences: Global Challenges (Leiden University College The Hague)
  • Linguistics
  • Security Studies
  • Urban Studies

Je kunt in het presentatieschema zien welke opleidingen een presentatie geven tijdens de Online Open Dag. Is de opleiding van jouw interesse niet aanwezig, bezoek dan de Open Dag op locatie in Leiden en Den Haag op zaterdag 4 november.

Bekijk vooraf de video's met de belangrijkste informatie over de bacheloropleidingen. Het is handig om voor de start van de Online Open Dag deze video’s te bekijken. Zo neem je goed voorbereid deel aan de Online Open Dag.

Meld je aan voor de Bachelor Online Open Dag!

Wil je meer weten over onze Engelstalige Bacheloropleidingen en wil je de universiteit beter leren kennen? Meld je dan nu aan voor de Bachelor Online Open Dag op zaterdag 7 oktober.

Meld je hier aan

Ontdek de universiteit, stad en studentenleven online

Opleidingspresentaties bekijken. De informatiemarkt bezoeken. Chatten met studenten en docenten. Alles online en vanuit huis te volgen. Dat is de Bachelor Online Open Dag van de Universiteit Leiden. Tijdens deze dag kom je alles, maar dan ook echt álles, te weten over de  bacheloropleidingen van jouw interesse. Wil je ook meer informatie over praktische zaken? Zoals toelatingseisen, huisvesting of collegegeld? Of ben je juist nieuwsgierig naar het studentenleven? Geen vraag zal onbeantwoord blijven! Wij zijn klaar voor jouw toekomst.

 

Wat kun je verwachten tijdens de Bachelor Online Open Dag?

Tijdens opleidingspresentaties ontdek je of je interesses aansluiten bij de studie(s) van je voorkeur, welke vakken je krijgt en wat je er later mee kunt worden. Vragen? Die kun je eenvoudig online stellen tijdens de presentatie.

Je kunt in het presentatieschema zien welke bacheloropleidingen deelnemen aan de Bachelor Online Open Dag.

Alle praktische informatie over studeren aan de universiteit, toelating en aanmelding, op kamers gaan, en het studentenleven in Leiden en Den Haag kom je te weten tijdens deze sessies.

Op de informatiemarkt vind je virtuele stands voor alle opleidingen uit Leiden en Den Haag. Hier kun je je verder verdiepen in jouw favoriete opleiding! Ook kun je hier terecht voor niet-studiegerelateerde zaken, zoals sporten of op kamers gaan, de introductieweken en lid worden bij een studentenvereniging. Bekijk bij de stands filmpjes, download brochures en stel vragen via de chat met studenten en staf.

Benieuwd hoe het is om te studeren aan de Universiteit Leiden? Vraag het onze studenten! Heb je meer algemene of opleidingsspecifieke vragen? Dan kun je hiervoor terecht bij onze docenten en studieadviseurs. Geen vraag zal onbeantwoord blijven!

Vanuit huis toch de stad en het studentenleven leren kennen? Dat kan! Met onze virtuele tours nemen we je mee door de steden Leiden en Den Haag en geven we je een rondleiding door de verschillende universiteitsgebouwen. Op deze manier weet je straks precies hoe jouw toekomstige collegezalen eruitzien!

Ben je je nog breed aan oriënteren? Of heb je tussen je gekozen presentaties door even niets te doen op het online platform? Kijk dan welke live presentaties er op dat moment aan de gang zijn en laat je verrassen! Misschien vind je zo wel een nieuwe interessante opleiding waar je tot op dat moment nog helemaal niet aan had gedacht!

Hoe kom ik op het online platform van de Bachelor Online Open Dag?
Na je aanmelding ontvang je direct een bevestigingsmail. In deze mail vind je via de knop ‘Ga naar de Online Open Dag’ waarin je het overzicht vindt van jouw gekozen sessies en een button ‘E-ticket’ voor het online platform. Pas vanaf zaterdag vanaf de starttijd van het event wordt deze link naar het platform geactiveerd en wordt je op die dag(en) automatisch doorgestuurd naar het online platform van de Bachelor Online Open Dag waar je de live presentaties bij kan wonen, de informatiemarkt kan bezoeken en kan chatten met studenten en staf. Het is niet mogelijk om voor deze tijd het platform van de Bachelor Online Open Dag te bezoeken.

Waar vind ik op het platform mijn gekozen presentaties?
Op het platform vind je via "Mijn programma" het programma waarvoor je je hebt aangemeld. 

Met welke device kan ik het beste het platform bezoeken?
Gebruik géén mobiel of tablet om naar het platform te gaan. Voor de meest optimale gebruikservaring raden we je aan om gebruik te maken van een vaste computer of laptop en een Google Chrome internetbrowser. Zorg ervoor dat je de meest up-to-date versie van deze browser hebt geïnstalleerd. Zorg er voor dat je een stabiele verbinding hebt en dat je netwerk niet gebruikt wordt door anderen.

Wat moet ik doen als ik op het platform geen presentaties te zien krijg?
Check altijd eerst of je computer een stabiele verbinding heeft. Blijf je geen presentaties zien? Refresh de pagina of open de link opnieuw van je bevestigingsmail. Contacteer anders de Helpdesk via de chat op het platform. Voor bezoekers uit specifieke landen kan het zijn dat de streamingstool waarmee wij de presentaties uitzenden geblokkeerd is door de overheid waardoor deze presentaties niet getoond kunnen worden.

Kan ik ook een presentatie bijwonen waarvoor ik me niet aangemeld heb?
Ja dat kan! Ga op het platform naar de “Nu Live” pagina: daar staan alle presentaties die gegeven worden. Je kunt dan zonder aanmelding de live presentaties bijwonen.

Kan ik later de presentaties terugkijken?
Geen probleem als je tijdens de Bachelor Online Open Dag niet alle presentaties kunt bekijken die je graag wilt zien. Of misschien wil je gewoon een presentatie die je bijgewoond hebt nog een keer terugkijken. Dat kan! Uiterlijk één week na afloop van de Open Dag ontvang je per mail de link naar alle opgenomen presentaties.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen nadat ik me heb aangemeld.
Je kunt de bevestiging hier opnieuw aanvragen. Lukt dat niet? De Studielijn helpt je verder! Stuur een mail naar studielijn@leidenuniv.nl en wij zorgen dat je zo snel mogelijk toch een bevestigingsmail ontvangt waarmee je tijdens de Bachelor Online Open Dag toegang hebt tot het online platform.

Vragen over de Bachelor Online Open Dag?

De Studielijn helpt je verder! Stel je vraag via 071 527 1111 of studielijn@leidenuniv.nl. Tijdens de Bachelor Online Open Dag is de Studielijn ook aanwezig bij de Helpdesk om je vragen te beantwoorden.

Bezoek je liever de Universiteit Leiden op locatie?
Op 4 november 2023 vindt de Bachelor Open Dag op locatie plaats in Leiden en Den Haag. Je kunt dan alle bacheloropleidingen bezoeken, presenetaties bijwonen, met studenten en staf praten en deelnemen aan stadswandelingen in wat jouw toekomstige studentenstad kan zijn.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.