Universiteit Leiden

nl en
Meld je aan en ervaar Liberal Arts and Sciences: Global Challenges in Den Haag

Studievoorlichting | LUChats | Proefcollege

LUChats: Ervaar LUC Den Haag

Datum
vrijdag 21 april 2023
Tijd
Toelichting
De proefcolleges tijdens LUChats vinden plaats op locatie in Den Haag
Locatie
Anna van Buerenplein
Anna van Buerenplein 301
2595 DG Den Haag

Ben je benieuwd hoe het is om te studeren aan het Leiden University College in Den Haag? Wil je weten hoe hier wordt lesgegeven, en hoe de docenten de studenten hier inspireren? Meld je dan aan voor de LUChats!

Wat is een LUChat?

De LUChats zijn een unieke kans om LUC op een leuke, out of the box manier te ervaren. Onze docenten stoppen een hoop creativiteit in hun colleges en projecten, en dit is dé manier om daar een voorproefje van te krijgen! Tijdens een LUChat doe je mee aan een activiteit, workshop of college dat "anders is dan anders". We bieden op 21 April 2 LUChats aan over heel verschillende onderwerpen. Je volgt beide Chats. Let op: we beginnen stipt om 13:00, dus zorg dat je op tijd aanwezig bent. 

De aangeboden LUChats

Op LUC bestudeer je wereldproblemen en zul je erachter komen dat veel van deze problemen dicht bij huis te vinden zijn. Nederland is een rijke verzorgingsstaat en Den Haag een welvarende stad. Toch zijn er mensen die dakloos zijn, te maken hebben met werkloosheid, religieuze intolerantie, gentrificatie, of geen toegang hebben tot voldoende voedsel, om maar een aantal problemen te noemen. In Caroline Archambault’s vak “Struggle in the City”, worden studenten begeleid in het ontwerpen van een “serious game”: een speelse simulatie van de werkelijkheid. Het doel is om herkenning van, empathie voor en kennis over lokale problemen te vergroten. In deze sessie ga je een aantal simulaties die door LUC studenten gemaakt zijn uitproberen. Zo krijg je een beeld van de stijl van Caroline en een voorproefje van de interessante lesmethoden op LUC.

Onze omgeving verstedelijkt steeds verder. In dit college leer je over het belang van biologische diversiteit in een stedelijke context onder begeleiding van docent Achim Häger. Als het weer dit toelaat ga je met een groep studenten de biodiversiteit in het Haagse Bos ontdekken, op loopafstand van onze campus.

Voorbereiding: bekijk de TED talk "How animals and plants are evolving in cities" van Menno Schilthuizen.

Het programma van de dag

Tijd Activiteit Locatie
12:45 Inloop en registratie 1e verdieping
13:00 Start programma: welkomstsessie Auditorium
13:45 LUChat ronde 1 Op campus + buiten
15:15 LUChat ronde 2 Op campus + buiten
17:00 Einde van het programma  

Let op: deze activiteit is alleen voor (aankomende) studenten. Ouders zijn welkom op veel van onze andere activiteiten, zoals onze open dag in de herfst. Als je toch een ouder of begeleider mee wilt nemen, bijvoorbeeld vanwege persoonlijke omstandigheden, neem dan contact met ons op via email.

Meld je aan voor de LUChats...

...en kom bij ons langs op 21 april!

>>Registratie

Leiden University College The Hague biedt een breed, flexibel en interdisciplinair residentieel Liberal Arts and Sciences programma aan, met een focus op Global Challenges. Binnen deze bachelor opleiding specialiseer je in relevante gebieden, zoals wereldpolitiek, economie, bestuur, internationaal recht, culturele interactie, wereldwijde volksgezondheid en milieuwetenschappen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.