Universiteit Leiden

nl en
Doe mee met een Meeloopdag Bestuurskunde: Digitalisering, Data en Governance

Studievoorlichting | Meeloopdag

Meeloopdag Bestuurskunde: Digitalisering, Data en Governance

Datum
woensdag 8 maart 2023
Tijd
Toelichting
De meeloopdag van Bestuurskunde vindt op locatie plaats aan de Universiteit Leiden in Den Haag.
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Heb je altijd al eens in de collegezaal willen zitten van een eerstejaars student van de Bachelor Bestuurskunde en de track Digitalisering, Data en Governance? Dan is dit je kans!

Meld je aan voor een meeloopdag en stap de collegazaal binnen om mee te doen met het hoorcollege van het vak Publiek Management. Specifieke vakken eerstejaars vakken voor Digitalisering, Data en Governance zijn er nog niet omdat de colleges pas komend studiejaar van start gaan. Desalniettemin is het vak Publiek Management representatief voor de opleiding. Hierbij wordt gekeken naar de rol van publieke organisaties en dan in het specifiek de bovenstroom(management) van een publieke organisatie. Publieke managers zijn namelijk de schakel tussen politici en de samenleving, zij dienen namelijk beleid vakkundig uit te voeren en dit is geen eenvoudige opgaven door de verschillende belangen die spelen. Daarom is het belangrijk om te weten voor wat voor uitdagingen publieke managers kunnen komen te staan en hoe dit hun handelsperspectieven beïnvloedt, en hoe zij hierop goed kunnen anticiperen in de toekomst.

Voorafgaand aan het college geeft de studentvoorlichter een algemene presentatie over de Bachelor Bestuurskunde. Hier stel je al je vragen over de opleiding aan onze studenten. Na afloop is er nog ruim de tijd voor vragen en een rondleiding op de Campus Den Haag.

Een meeloopdag duurt één middag van 14.30 tot 16.00 uur. Er mogen maximaal 15 studiekiezers per sessie meedoen. Je kiest zelf een datum en tijdstip wat jou het beste uitkomt om de meeloopdag te volgen. Meld je dus snel aan!

Meld je nu aan!

Kies datum en tijdstip en doe mee met een Meeloopdag Bestuurskunde: Digitalisering, Data en Governance

Naar het aanmeldformulier

Publiek Management

In de cursus Publiek Management maken studenten kennis met de rol en het werk van publieke managers. We richten ons allereerst op de context waarin publieke managers opereren, bijvoorbeeld door te kijken naar de politiek-bestuurlijke omgeving op macro-niveau, de interorganisationele netwerken waarin publieke managers werken op meso-niveau en de organisatiestructuur van publieke organisaties op micro-niveau. Ten tweede bekijken we het handelen van publieke managers, zowel op intern als op extern vlak. Hierbij hebben we aandacht voor thema’s als crisismanagement, netwerkmanagement, management van diversiteit, leiderschap, human resource management (hrm), verandermanagement en bezuinigingen.

De Bachelor Bestuurskunde werkt met de maatschappelijke uitdagingen waarmee de samenleving geconfronteerd wordt in de 21ste eeuw. Je duikt de diepte in en leert deze complexe vraagstukken analyseren om zo mee te bouwen aan de oplossingen voor actuele problemen, zoals de coronacrisis, het vluchtelingenbeleid, klimaatverandering, de kloof tussen arm en rijk en de Brexit. Je kiest een specialisatie: Beleid, Bestuur en Organisatie, Digitalisering, Data en Governance of Economie Bestuur en Management waarmee je focus en diepgang aanbrengt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.