Universiteit Leiden

nl en
Bezoek de Open Dag in Leiden en Den Haag op zaterdag 25 februari

Studievoorlichting

Bachelor Open Dag

Datum
zaterdag 25 februari 2023
Tijd
Locatie
in Leiden en Den Haag

Bezoek de Open Dag in Leiden en Den Haag

Wil jij weten hoe het is om aan Universiteit Leiden te studeren en wil je meer weten over onze bacheloropleidingen? Bezoek dan onze Bachelor Open Dag op zaterdag 25 februari in Leiden en Den Haag.

Bekijk vooraf de video's met de belangrijkste informatie over de bacheloropleidingen. Het is handig om voor de start van de Open Dag deze video’s te bekijken. Zo ga je goed voorbereid naar de Open Dag.

Wat kun je verwachten op de Open Dag?

De Bachelor Open Dag geeft je de kans om op locatie meer te leren over al onze bacheloropleidingen, talkshows te volgen, de studentensteden Leiden en Den Haag te verkennen en je krijgt vooral de mogelijkheid om in gesprek te gaan met studenten en docenten zodat je al je vragen kunt stellen.

Tijdens de Bachelor Open Dag kun je:

 • Live talkshows over bacheloropleidingen bezoeken;
 • Op de verschillende informatiemarkten per faculteit alles ontdekken over studeren in Leiden en Den Haag;
 • Al je vragen stellen aan studenten en docenten;
 • Deelnemen aan city tours in jouw toekomstige studentenstad.

Meld je aan!

Je kunt je nu aanmelden voor de Open Dag. Schrijf je op tijd in, zodat je zeker bent van een plekje bij de presentatie(s) van jouw voorkeur.

Meld je aan voor de Open Dag op 25 februari!

Neem je toegangsbewijs mee!

Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met daarin de door jou gekozen presentaties inclusief tijden en locatie. Deze bevestigingsmail is tevens je toegangsbewijs voor de Open Dag. Neem deze geprint mee of laat de mail zien op je telefoon.

Het programma op 25 februari

Elke opleiding presenteert zichzelf tijdens de Open Dag. Docenten en studenten geven een interessant inkijkje in de opleiding: wat houdt de studie in, welke vakken krijg je, is het een kleinschalige studie of juist iets groter, hoe is de sfeer, en nog veel meer. En natuurlijk heb je alle gelegenheid om zelf vragen te stellen. De presentaties vinden plaats in de collegezalen van de verschillende faculteiten. Let op: sommige presentaties zijn in het Engels.

Elke faculteit heeft ook een informatiemarkt. Je vindt daar stands van de opleidingen waar je je vragen kunt stellen en waar je materialen kunt meenemen. Natuurlijk is er ook veel informatie over praktische zaken zoals het studeren zelf, de aanmelding en toelating, de studiebegeleiding en de arbeidsmarkt. Ook kun je al je vragen stellen over het studentenleven in Leiden en Den Haag en leer je de studie- en studentenverenigingen beter kennen.

Daarnaast zijn er op de faculteiten themacafés. Hier gaat het over onderwerpen die met de studies te maken hebben. Sommige zijn doorlopend, andere op een vast tijdstip. Kom gezellig langs en ontdek wat de universiteit je allemaal nog meer te bieden heeft.

Faculteit Rechten  
Kamerlingh Onnes  
10.00 - 16.00 Moot Court zaal - Kom kijken in onze oefenrechtbank
10.00 - 16.00 Global Lounge - Luister naar ervaringen van onze oud-studenten
10.00 - 10.10 Rondleiding Bibliotheek - ontdek je favoriete studieplek
11.30 - 11.40 Rondleiding Bibliotheek - ontdek je favoriete studieplek
13.00 - 13.10 Rondleiding Bibliotheek - ontdek je favoriete studieplek
14.30 - 14.40 Rondleiding Bibliotheek - ontdek je favoriete studieplek
16.00 - 16.10 Rondleiding Bibliotheek - ontdek je favoriete studieplek
   
Faculteit Wis- en
Natuurwetenschappen
 
Gorlaeus  
Tijdstip volgt Bezoek het gebouw en laboratorium van Biologie
Tijdstip volgt Bezoek het gebouw en laboratorium van Biologie
11:30 Bezoek het gebouw van Informatica
13:00 Bezoek het gebouw van Data Science & Artificial Intelligence
14:30 Bezoek het gebouw van Informatica
15:15 Bezoek het gebouw van Data Science & Artificial Intelligence
Tijdstip volgt Kijkje achter de schermen in het lab van MST & LST
Tijdstip volgt Kijkje achter de schermen in het lab van MST & LST
Tijdstip volgt Kijkje achter de schermen in het lab van MST & LST
   
Faculteit Geneeskunde  
LUMC  
Tijdstip volgt Selectie en plaatsing Geneeskunde
Tijdstip volgt Selectie en plaatsing Biomedische wetenschappen
Tijdstip volgt Selectie en plaatsing Geneeskunde
Tijdstip volgt Selectie en plaatsing Geneeskunde
Tijdstip volgt Selectie en plaatsing Biomedische wetenschappen
   
Campus Den Haag  

Wijnhaven, 2.10A/B

 
14.30-15.30 uur Safety and Security - product design studio
doorlopend Campus Tour in Anna van Bueren
11:00 Campus Tour in Wijnhaven
13:00 Campus Tour in Wijnhaven
15:00 Campus Tour in Wijnhaven

Ken je Leiden en/of Den Haag nog niet? Ga dan mee met één van onze stadswandelingen. Je wordt rondgeleid langs alle hotspots van de stad door huidige studenten. Zo leer je de stad meteen goed kennen!

De City Tours starten de hele dag door, vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur.

 • Start City Tour Leiden: 
  Academiegebouw, Rapenburg 73

 • Start City Tour Den Haag: 
  Wijnhaven, Turfmarkt 99

Tips om het meeste uit je bezoek te halen!

Het is slim om je van tevoren al te verdiepen in de mogelijkheden. Op ons online studiekeuzeplatform helpen we je bij het maken van een studiekeuze. Je vindt daar studiekeuzetips en je kunt testjes doen om jezelf beter te leren kennen. Bekijk vooral ook de video’s met de belangrijkste informatie over de bacheloropleidingen. Zijn er meerdere studies waar je in geïnteresseerd bent? Dan kun je ze op het studiekeuzeplatform met elkaar vergelijken. Het is handig om voor de start van de Open Dag de video’s van jouw favoriete opleidingen alvast te bekijken. Zo ga je goed voorbereid naar de Open Dag.

Bedenk voor de Open Dag al wat je in ieder geval zou willen weten: over de universiteit, de opleidingen, het aanmeldingsproces, studentenhuisvesting of wat dan ook. Op de Open Dag zijn we er om jouw vragen te beantwoorden!

De Universiteit Leiden vindt duurzaamheid belangrijk, daarom raden wij bezoekers van de Open Dag aan om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Een auto parkeren is vaak erg duur en het kan lastig zijn om een parkeerplek te vinden.

Bonus-tip: huur een OV-fiets! Dat is een leuke manier om de stad en de campus te leren kennen. In Leiden rijdt ook de hele Open Dag een shuttlebus door het Bio Science Park en het centrum van de stad. Er zijn haltes bij iedere faculteit in de buurt.  

Bekijk de plattegrond met alle locaties

Veelgestelde vragen

1. Hoe krijg ik een toegangsbewijs?
Als je je aanmeldt voor de open dag via het aanmeldformulier, ontvang je meteen een bevestigingsmail. Deze mail is je toegangsbewijs, bewaar deze dus goed.

2. Waarom is er een toegangsbewijs?
Vanwege de grote belangstelling voor de Open Dag is het belangrijk je van te voren aan te melden zodat je verzekerd bent van een plekje bij de presentatie(s) van jouw keuze. Door je aan te melden ontvang je een toegangsbewijs en heb je voorrang op mensen die op de valreep besluiten naar de Open Dag te komen (zonder zich van te voren aan te melden).

3. Ik heb mijn toegangsbewijs per ongeluk verwijderd, wat nu?
Vraag hier een nieuw bewijs aan.

4. Moet ik mijn toegangsbewijs uitgeprint meenemen?
Je mag het bewijs ook op je telefoon laten zien.

1. Ik heb aangegeven geen ouder/begeleider mee te nemen, maar ik wil dit aanpassen. Kan dat?
Je kunt dit aanpassen via de link in je toegangsbewijs mits er nog ruimte is bij de presentatie(s). Wanneer een bepaalde presentatie al vol zit, kan het zijn dat je ouder/begeleider niet mee kan naar deze presentatie. Je ouder/begeleider kan dan met een kopje koffie op je wachten of praten met studenten of adviseurs op de informatiemarkt.

2. Kan ik echt maar één ouder meenemen?
Vanwege de grote belangstelling kun je echt maar één ouder meenemen naar de presentaties. Wel mag je met twee ouders de informatiemarkt bezoeken en kan er één ouder met een kop koffie wachten terwijl de andere ouder je tijdens de presentatie vergezelt.

Je kunt je voor minimaal één en maximaal drie presentaties aanmelden met het aanmeldformulier.
Het formulier geeft aan wanneer je bepaalde presentaties niet kunt selecteren als:

 • je de presentatie van dezelfde opleiding al op een ander tijdstip hebt gekozen
 • je de presentatie van een andere opleiding al op een ander tijdstip hebt gekozen
 • of omdat de reisafstand tussen twee opeenvolgende presentaties (en twee verschillende locaties) te ver is om op tijd bij de volgende presentatie aan te schuiven

1. Alle presentaties die ik graag wil bezoeken zitten vol. Heeft het nog zin om naar de Open Dag te komen?
Je bent van harte welkom op de informatiemarkten en themacafés bij de verschillende faculteiten. Hier zijn studenten, docenten en/of studieadviseurs aanwezig om mee te praten en je vragen te beantwoorden over de opleiding(en) en studeren aan de Universiteit Leiden. Ook kun je hier allerlei informatiemateriaal verzamelen. En zonder aanmelding kun je ook alsnog deelnemen aan een stadswandeling door Leiden en/of Den Haag.

2. Ik wil mijn programma aanpassen / me afmelden, hoe doe ik dit?
Via de link in je toegangsbewijs kun je je programma aanpassen of je afmelden.
Let op: als je je programma aanpast krijg je ook een nieuw toegangsbewijs toegestuurd

De Universiteit Leiden vindt duurzaamheid belangrijk, vandaar dat wij bezoekers van de Open Dag aanraden om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Een auto parkeren is vaak erg duur en het kan lastig zijn om een parkeerplek te vinden. Bonus-tip: huur een OV-fiets! Dat is een leuke manier om de stad en de campus te leren kennen. In Leiden rijdt ook de hele Open Dag een shuttlebus naar de faculteiten op het Bio Science Park: LUMC, Sociale Wetenschappen, Archeologie en Wis- en Natuurkunde.

Kom je toch met de auto naar de Open Dag? Waar kun je dan parkeren?

In Leiden:
De Leidse binnenstad is vrijwel geheel vergunninghoudersparkeren. Je kunt je auto het beste (én goedkoper) kwijt in de parkeergarage. Parkeer in Parkeergarage Garenmarkt en loop binnen vijf tot tien minuten naar de Open-Dag-locaties in de binnenstad. Meer informatie over Parkeergarage Garenmarkt (locatie, tarieven en route) vindt je hier.

Bezoek je de Open-Dag-locaties op het Bio Science Park? Parkeer dan in de gloednieuwe Parkeergarage Ehrenfestweg, makkelijk te bereiken vanaf de A44 via de Plesmanlaan. Op de openbare weg zijn geen parkeerplekken. Meer informatie over Parkeergarage Ehrenfestweg (locatie, tarieven en route) is hier te vinden.

In het centrum van Leiden zijn ook diverse algemene gehandicaptenparkeerplaatsen te vinden. Je kunt als houder van een gehandicaptenparkeerkaart ook een gratis gehandicaptenparkeervergunning voor Leiden aanvragen. Hiermee kun je overal in de Leidse binnenstad parkeren. Lees meer op de gemeentelijke website.

In Den Haag:
Het centrum van Den Haag is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De universitaire locaties van de Open Dag liggen binnen 5 minuten lopen van het Centraal Station in Den Haag.
Kom je toch met eigen vervoer? Den Haag heeft verspreid over de stad verschillende parkeergarages en parkeerterreinen.
Onder het Wijnhavengebouw van de Campus Den Haag bevindt zich de parkeergarage Turfmarkt. De inrit van de parkeergarage Turfmarkt is op het adres Schedeldoekshaven 204. Dit is de enige inrit. De route naar deze parkeergarage:

 • Volg vanaf het Prins Bernhardviaduct de blauwe P-borden naar de Turfmarktgarage.
 • Maak aan het eind van het Prins Bernhardviaduct bij de verkeerslichten een lus naar de Ammunitiehaven.
 • Volg de borden naar de inrit van de parkeergarage Turfmarkt.

Vragen over de Bachelor Open Dag?

De Studielijn kan je helpen. Je kunt ze bereiken via telefoonnummer +31 (0)71 527 1111 of stuur een email naar studielijn@leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.