Studievoorlichting

Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
1A20

Ervaar zelf hoe het is om te studeren aan de Academische Pabo

Ervaar zelf op donderdag 1 december a.s. tijdens Proefstuderen hoe het is om de Academische Pabo te doen. Dit is dé manier om je te verdiepen in deze studie: of je nu twijfelt of een bevestiging zoekt van je studiekeuze. Je maakt kennis met de inhoud van de studie en hoe je onderwijs krijgt op de universiteit en de hogeschool.

Een ochtend in de collegebanken

Tijdens Proefstuderen krijg je algemene informatie over de inhoud en organisatie van de Academische Pabo. Bovendien hoor je meer over de arbeidsmarkt. Je volgt een proefcollege en je kunt vragen stellen aan o.a. studenten, docenten en studieadviseurs van de Academische Pabo.

Programma Proefstuderen

In dit proefcollege maak je kennis met onderzoeken naar lezen en leesbevordering en bespreken we hoe je kinderen in jouw klas kunt motiveren om te lezen.

We laten zien hoe jij straks als ACPA-student aan de slag gaat met het interpreteren van wetenschappelijk onderzoek rondom lezen, en hoe je die inzichten praktisch kunt toepassen in de klas. Daarnaast laten we zien waarom er tegenwoordig veel meer aandacht komt voor vakoverstijgend lezen (het koppelen van zaakvakken aan het lezen van mooie verhalen) en het lezen van 'rijke teksten'.

We bespreken samen ons eigen leesgedrag en hoe je van jouw toekomstige leerlingen enthousiaste lezers kan maken.