Universiteit Leiden

nl en

Studievoorlichting

Proefstuderen bij de Academische Pabo

Datum
donderdag 30 maart 2023
Tijd
Locatie
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Zaal
1A20

Ervaar zelf hoe het is om te studeren aan de Academische Pabo

Ervaar zelf op donderdag 30 maart a.s. tijdens Proefstuderen hoe het is om de Academische Pabo te doen. Dit is dé manier om je te verdiepen in deze studie: of je nu twijfelt of een bevestiging zoekt van je studiekeuze. Je maakt kennis met de inhoud van de studie en hoe je onderwijs krijgt op de universiteit en de hogeschool.

Een ochtend in de collegebanken

Tijdens Proefstuderen krijg je algemene informatie over de inhoud en organisatie van de Academische Pabo. Bovendien hoor je meer over de arbeidsmarkt. Je volgt een proefcollege en je kunt vragen stellen aan o.a. studenten, docenten en studieadviseurs van de Academische Pabo. 

Programma Proefstuderen

In de centrale hal op de begane grond van het Pieter de la Court gebouw staat koffie en thee klaar. 

Zaal 1A20

Zaal: 1A20

Hoe is het gesteld met de rekenvaardigheid van Nederlandse basisschoolleerlingen? Wat gaat goed, wat kan beter? Daarover gaat dit proefcollege.

Ook gaan we in op de ontwikkelingen in het rekenonderwijs en uiteenlopende visies die hierover bestaan. Hoe kan het dat mensen hier zo verschillend over denken? Dit belichten we zowel vanuit wetenschappelijk perspectief als vanuit het praktisch perspectief van leerkrachten in opleiding.

Wie was jouw favoriete leraar? Wat maakte hem of haar zo bijzonder? Hoe komt dat?
In dit tutoraat gaan we hier zowel vanuit de praktijk als vanuit de theorie op in.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.