Kom Proefstuderen bij Geschiedenis

Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Een middag in de collegebanken

De aanmeldingen voor Proefstuderen zijn gesloten.

Tijdens het Proefstuderen volg je als een student een hoorcollege en werkcollege. Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges: je moet daarom wat huiswerk maken. Na afloop van de colleges kun je tijdens de borrel al je vragen stellen aan de docent en aan een student die Geschiedenis studeert.

Meld je nu aan voor het Proefstuderen

Praktisch

• Twee dagen voor aanvang van het Proefstuderen ontvang je alle informatie over de locatie en de route.
  • Ter voorbereiding van het college wordt je verwacht een huiswerkopdracht te maken. Deze opdracht verschilt per groep: Groep A en Groep B.
  • Je volgt deze middag het hoorcollege en het werkcollege van één studie. Deelnemen aan Proefstuderen bij meerdere studies tegelijk is niet mogelijk.
  • Wil je je oriënteren op meerdere studies of meer weten over het studieprogramma? Dan is de Open Dag een geschikt evenement voor jou.
  • Studeer je al? Ook dan ben je van harte welkom om te komen Proefstuderen.
  • Vragen? Stel ze via proefstuderen@hum.leidenuniv.nl

Tijd Activiteit
13.30-13.45 Hoe ziet jouw eerste jaar eruit? (door een student Geschiedenis)
13.45-14.30 Hoorcollege Constructies van etniciteit en klimaattheorie in West-Europa in late Middeleeuwen door Claire Weeda
14.30-14.45 Pauze
14.45-15.30 Werkcollege I
15.30-15.45 Pauze
15.45-16.30 Werkcollege II
16.30-17.00 Stel je vragen! Informele borrel met studenten en docenten, en er staat fris en iets lekkers voor je klaar.

Locatie & Routebeschrijving