Universiteit Leiden

nl en

Studievoorlichting

Meeloopdag Academische Pabo

Datum
donderdag 9 maart 2023
Tijd
Locatie
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Loop een dagje mee met de Academische Pabo

Denk je erover om Academische Pabo te gaan studeren en wil je graag een beter beeld van de studie? Dan is hier je kans!

Op de meeloopdag beleef je een dag uit het leven van een Academische Pabostudent: je volgt een college met eerstejaarsstudenten, en je krijgt een rondleiding door de faculteit en de hogeschool! Natuurlijk kun je al je vragen kwijt op deze dag.

LET OP: Deze meeloopdag van de Academische Pabo is speciaal bestemd voor scholieren die in het schooljaar 2023-2024 willen starten. Dus 6 vwo'ers of studenten met een hbo-p. Er zijn 18 plekken beschikbaar.

Programma meeloopdag Academische Pabo

We verzamelen binnen bij de groene banken, rechts na de ingang, in het Pieter de la Courtgebouw (Faculteit Sociale Wetenschappen). We maken kort kennis en gaan dan naar de collegezaal, zodat we ruim op tijd zijn.

In dit vak komen veelvoorkomende onderwijsleerproblemen aan bod. Hieronder vallen lees-, schrijf- en rekenproblemen, maar ook ADHD, autisme, licht verstandelijke beperking of hoogbegaafdheid worden binnen dit vak vanuit onderwijsperspectief bekeken. Zeker voor Academische Pabo (ACPA) studenten dus een interessant vak!

De Academische Pabo heeft zowel een studievereniging op de Hogeschool (Juventas) als een studievereniging op de Univerisiteit (Emile). Een aantal bestuursleden van Emile willen graag wat meer vertellen over hun studievereniging en jullie kunnen dan ook al je vragen aan hen stellen! 

Hier zal een korte rondleiding volgen en is er gelegenheid om even te pauzeren op het Paboplein.

Bij muziek gaan studenten naast het bestuderen van theoretische achtergrond van muziek ook zelf aan de slag met muziekinstrumenten. In de colleges wordt veel muziek gemaakt en worden vele muziekinstrumenten verkend. Op deze manier kan je veel inspiratie opdoen voor het geven van eigen muzieklessen op stage.

Ditzelfde geldt voor de dramalessen. Door veel zelf te ervaren en vooral veel te proberen wordt er in de lessen veel kennis vergaard over het geven van dramalessen en kan je veel inspiratie opdoen voor stage.

Er is dan nog gelegenheid voor eventuele vragen, waarna iedereen weer zijn eigen weg vervolgt.

Contact

Heb je nog vragen over de meeloopdag van de Academische Pabo? David van der Bijl, onze studentambassadeur van de Academische Pabo weet overal het antwoord op. Stel dan ook al je vragen aan David van der Bijl.

Locatie en routebeschrijving

Meld je nu aan voor de meeloopdag van de Academische Pabo

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.