Universiteit Leiden

nl en

Studievoorlichting

Meeloopdag Academische Pabo

Datum
vrijdag 9 december 2022
Tijd
Locatie
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Loop een dagje mee met de Academische Pabo

Denk je erover om Academische Pabo te gaan studeren en wil je graag een beter beeld van de studie? Dan is hier je kans!

Op de meeloopdag beleef je een dag uit het leven van een Academische Pabostudent: je volgt een college met eerstejaarsstudenten, en je krijgt een rondleiding door de faculteit en de hogeschool! Natuurlijk kun je al je vragen kwijt op deze dag.

LET OP: Deze meeloopdag van de Academische Pabo is speciaal bestemd voor scholieren die in het schooljaar 2023-2024 willen starten. Dus 6 vwo'ers of studenten met een hbo-p. Er zijn 18 plekken beschikbaar.

Programma meeloopdag Academische Pabo

Studenten kunnen meelopen met de studentambassadeur David van der Bijl. Hij begeleidt de studenten naar de Hogeschool Leiden. Leerlingen die graag zelfstandig naar Hogeschool Leiden willen komen worden om 08:15 uur daar verwacht.

De helft van de groep gaat meekijken bij een college Digitale geletterdheid en de helft bij een college van Taal.  

Bij Digitale geletterdheid wordt er ingegaan op welke manier en met welke middelen we de digitale wereld de klas in kunnen halen. Digitale middelen zijn inmiddels niet meer weg te denken en ook niet in het onderwijs. Des te belangrijker én leuker om te kijken hoe we dit op de beste manier kunnen doen!  

Bij Taal wordt er niet alleen ingegaan op je eigen vaardigheid maar wordt er vooral gekeken hoe je als aankomend juf of meester goed taalonderwijs kan verzorgen. Welke aspecten van taal moeten terugkomen in je les en hoe doe je dat? 

De Academische Pabo heeft zowel een studievereniging op de Hogeschool (Juventas) als een studievereniging op de Univerisiteit (Emile). Een aantal bestuursleden van Juventas komen kort wat meer vertellen over hun studievereniging en jullie kunnen dan al je vragen aan hen stellen! 

11.00: verzamelen bij ingang Gorleus gebouw

Gezinspedagogiek gaat over de algemene ontwikkeling die alle kinderen doormaken, waarbij niet alleen wordt gekeken naar bijvoorbeeld de motorische ontwikkeling, maar ook naar omgevingsfactoren zoals broertjes, ouders, de school. Er wordt dus ingegaan op alle factoren die het kind en zijn opvoeding beïnvloeden.  

Contact

Heb je nog vragen over de meeloopdag van de Academische Pabo? David van der Bijl, onze studentambassadeur van de Academische Pabo weet overal het antwoord op. Stel dan ook al je vragen aan David van der Bijl.

Locatie en routebeschrijving

Meld je nu aan voor de meeloopdag van de Academische Pabo

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.