Universiteit Leiden

nl en
Kom Proefstuderen bij Bestuurskunde

Studievoorlichting | Proefstuderen

(Online) Proefstuderen Bestuurskunde | Beleid, Bestuur en Organisatie | Economie, Bestuur en Management

Datum
zaterdag 12 februari 2022
Tijd
Toelichting
Je schrijft je in voor het proefstuderen op locatie of het online proefstuderen.
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
On Campus én Online

Kom Proefstuderen bij Bestuurskunde, Beleid, Bestuur en Organisatie én Economie, Bestuur en Management!

Ben jij benieuwd of de studie Bestuurskunde bij je past? Wil je dieper op de vraagstukken ingaan die bij Bestuurskunde worden behandeld? Wil je meer weten over de specialisaties Beleid, Bestuur en Organisatie én Economie, Bestuur en Management?

Doe dan mee op zaterdag 12 februari 2022 met Proefstuderen Bestuurskunde en kom meer te weten over onze unieke specialisaties Beleid, Bestuur en Organisatie én Economie, Bestuur en Management!

Registratie

Vol = vol, dus meld je snel aan voor het Proefstuderen van Bestuurskunde in Den Haag of online!

Naar het aanmeldformulier

Hoe ziet je dag eruit?

De middag start met een ontvangst op onze Campus Wijnhaven in het centrum van Den Haag. Tijdens de inloop neem je alvast een kijkje in ons gebouw of maakt een praatje met één van onze studentvoorlichters. Ben je niet in de gelegenheid om naar Den Haag te komen? Géén zorgen! Alle voorlichtingssessies worden gelivestreamed. Schrijf je dan in voor het Online Proefstuderen. Let op: Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar om je aan te melden voor het Proefstuderen op onze campus in Den Haag.

Je kunt je aanmelden voor de interactieve hoorcolleges van de specialisaties EBM (Economie, Bestuur en Management)BBO (Beleid, Bestuur en Organisaties) of voor beide specialisaties. De middag begint met het interactief proefcollege Economie, Bestuur en Management gevolgd door een presentatie van onze studentambassadeurs die jullie meer vertellen over het studentenleven en studeren aan de Universiteit Leiden in Den Haag. Vervolgens staat het interactieve hoorcollege van de specialisatie Beleid, Bestuur en Organisatie op het programma. 

Programma

Tijd

Onderdeel

13.45– 14.15 

Welkom en ontvangst Campus Wijnhaven: EBM en EBM + BBO

14.15 - 15.00

Interactief Hoorcollege: Economie, Bestuur en Management (livestream)

14.45 - 15.15

Welkom en ontvangst Campus Wijnhaven: BBO

15.15 - 15.45 Presentatie Studentambassadeurs Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden in Den Haag (livestream) 
15.45 - 16.30 Interactief Hoorcollege: Beleid, Bestuur en Organisatie (livestream)
16.30 - 17.00 Rondleiding door Wijnhaven door studentambassadeurs

 

Interactieve Hoorcolleges en Huiswerk

Management van publieke prestaties

De prestaties van publieke organisaties staan vaak onder druk door bezuinigingen, reorganisaties en media-aandacht. Denk bijvoorbeeld aan het UWV voor het onrechtmatig uitkeren van werkloosheidsuitkeringen (Sondermeijer, 2018) of de Nationale Politie in wording (NRC, 2017). Een centrale tendens hierin is het runnen van de overheid als een bedrijf met de nadruk op efficiëntie. Het idee hiervan is dat de prestaties van publieke organisaties kunnen verbeteren door het toepassen van managementstrategieën uit de private sector. Maar is dat inderdaad zo? De prestaties van publieke organisaties zijn multidimensionaal en niet enkel te vatten in efficiëntie. Ook waarden als transparantie, rechtvaardigheid, responsiviteit en veerkrachtigheid zijn van belang, zeker in een publieke context. Publiek management richt zich op de rol van publiek managers en hoe zij moet balanceren tussen deze verschillende – en soms conflicterende – waarden en prestaties. In het college staan we stil bij de verschillende aspecten van publieke prestaties, hoe die te managen zijn en wat daar mogelijke gevolgen van kunnen zijn.

Huiswerk:

Referenties

Meer informatie volgt snel.

Meld je aan!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.