Universiteit Leiden

nl en
Bezoek onze Online Masterweek van 3 tot en met 5 november 2021

Studievoorlichting

Online Masterweek

Datum
woensdag 3 november 2021 - vrijdag 5 november 2021
Locatie
Online

Ontdek welke master bij jou past

Ben jij op zoek naar een geschikte masteropleiding om je verder te specialiseren en om je voor te bereiden op een succesvolle carrière? Ben jij al specifiek geïnteresseerd in een master aan de Universiteit Leiden? Of weet je niet welke master bij je past? Neem dan deel aan de Online Masterweek van 3 tot en met 5 November en ontdek welke master het beste bij jou past! We zijn klaar voor jouw toekomst!

Wat kun je verwachten?

Bekijk tijdens live programma presentaties, talkshows en doe mee aan onze Q&A sessies. Daarnaast bieden we ook informatiesessies aan over praktische zaken zoals huisvesting, visa, toelating en aanmelding, en natuurlijk over het studentenleven!

Elke live presentatie duurt gemiddeld 40 minuten. Bij de meeste presentaties is er de laatste 1o minuten de mogelijkheid om vragen te stellen. Het presentatieoverzicht voor meer informatie per presentatie volgt begin oktober 2021. 

Virtuele Opleidingsstands

Vragen voor en na een presentatie? Bij de virtuele opleidingsstands op de online informatiemarkt staan professoren en studentambassadeurs klaar om je te helpen.

Online Informatiemarkt

Naast virtuele opleidingsstands vind je op de informatiemarkt ook stands die niet direct gerelateerd zijn aan opleidingen. Het Leiden University Sport Center en de Academy of Creative and Performing Arts zijn hier bijvoorbeeld ook aanwezig. Verder vind je hier stands over praktische zaken zoals huisvesting, visa en toelating en aanmelding.

Openingstijden informatiemarkt:
Elke virtuele opleidingsstand is een uur voor en twee uur na een presentatie geopend. 

Onze virtuele rondleidingen nemen je mee door de steden Leiden en Den Haag en leiden je rond op de verschillende faculteiten. Daarnaast staan onze studenten voor je klaar zodat je ze alles kunt vragen over het studentenleven en hoe het is om te studeren aan de Universiteit Leiden.

Behoefte aan ervaringen uit eerste hand? Maar natuurlijk! Tijdens de Online Masterdag kun je chatten met een student van een master programma naar keuze!

In het 'Now Live' gedeelte van de Online Masterweek kun je bekijken welke presentaties er live gaande zijn. Misschien start er net een opleidingspresentatie waar je nog niet aan had gedacht. Het leven zit vol verrassingen!

Hoe kom ik op het online platform van de Online Masterweek?
Na je aanmelding (je kunt je aanmelden vanaf begin oktober) ontvang je direct een bevestigingsmail. In deze mail vind je via de knop ‘Ga naar de Online Masterweek’ waarin je het overzicht vindt van jouw gekozen sessies en een button ‘E-ticket’ voor het online platform.

Pas vanaf woensdag 3 november om 08:00 uur wordt deze link naar het platform geactiveerd en word je op die dag(en) automatisch doorgestuurd naar het online platform van de Online Masterweek waar je de live presentaties bij kan wonen, de informatiemarkt kan bezoeken en kan chatten met studenten en staf. Het is niet mogelijk om voor deze tijd het platform van de Online Masterweek te bezoeken.

Waar vind ik op het platform mijn gekozen presentaties?
Op het platform vind je via "Mijn programma" het programma waarvoor je je hebt aangemeld. Let op: in de tijdlijn zie je alleen per dag jouw persoonlijke programma (dus op 3 november alleen presentaties van 3 november indien je je daarvoor hebt aangemeld. Heb jij je alleen voor presentaties op 4 of 5 november aangemeld dan zie je pas op die 4 en 5 november in je tijdlijn staan).

Met welke device kan ik het beste het platform bezoeken?
Gebruik géén mobiel of tablet om naar het platform te gaan. Voor de meest optimale gebruikservaring raden we je aan om gebruik te maken van een vaste computer of laptop en een Google Chrome internetbrowser. Zorg ervoor dat je de meest up-to-date versie van deze browser hebt geïnstalleerd. Zorg voor een stabiele internetverbinding en dat je netwerk niet gebruikt wordt door anderen.
Hou je mobiel wel bij de hand. Tijdens de live presentaties kun je via een aparte app je vragen inzenden.

Wat moet ik doen als ik op het platform geen presentaties te zien krijg?
Check altijd eerst of je computer een stabiele verbinding heeft. Blijf je geen presentaties zien? Refresh de pagina of open de link opnieuw van je bevestigingsmail. Contacteer anders de Helpdesk via de chat op het platform. Voor bezoekers uit specifieke landen kan het zijn dat de streamingstool waarmee wij de presentaties uitzenden geblokkeerd is door de overheid waardoor deze presentaties niet getoond kunnen worden. 

Kan ik ook een presentatie bijwonen waarvoor ik me niet heb aangemeld?
Ja dat kan! Ga op het platform naar de “Nu Live” pagina: daar staan alle presentaties die gegeven worden. Je kunt dan zonder aanmelding de live presentaties bijwonen.

Kan ik later de presentaties terugkijken?
Geen probleem als je tijdens de Online Masterweek niet alle presentaties kunt bekijken die je graag wilt zien. Of misschien wil je een presentatie die je bijgewoond hebt nog een keer terugkijken. Dat kan! Uiterlijk twee weken na afloop van de Online Masterweek ontvang je per mail de link naar alle opgenomen presentaties.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen nadat ik me heb aangemeld.
De Studielijn helpt je verder! Stuur een mail naar studielijn@leidenuniv.nl en wij zorgen dat je dan zo snel mogelijk toch een bevestigingsmail ontvangt waarmee je tijdens de Online Master's Week toegang hebt tot het online platform.

Vragen?

Heb je vragen over de Online Masterweek? Neem dan contact op met de Studielijn. We beantwoorden graag je vragen!

Studielijn
Universiteit Leiden
071 527 11 11
studielijn@leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.