Universiteit Leiden

nl en
Bezoek onze Online Open Dagen op 29 en 30 oktober

Studievoorlichting

Bachelor Online Open Dagen

Datum
vrijdag 29 oktober 2021 - zaterdag 30 oktober 2021

Bezoek onze Online Open Dagen!

Ben jij geïnteresseerd in een bacheloropleiding aan de Universiteit Leiden? Bezoek dan onze Online Open Dagen op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober, eenvoudig vanaf je eigen bank.

Wat kun je verwachten?
Opleidingspresentaties bekijken. De informatiemarkt bezoeken. Chatten met studenten en docenten. Alles online en vanuit huis te volgen. Dat zijn de Online Open Dagen van de Universiteit Leiden. Tijdens deze dagen kom je alles, maar dan ook echt álles, te weten over onze meer dan 50 bacheloropleidingen in Leiden en Den Haag. Wil je ook meer informatie over praktische zaken? Zoals toelatingseisen, huisvesting of collegegeld? Of ben je juist nieuwsgierig naar het studentenleven? Geen vraag zal onbeantwoord blijven! Wij zijn klaar voor jouw toekomst.

Voor wie is het?
De Online Open Dagen vinden plaats voor scholieren uit 4, 5 en 6 vwo die aan de start staan van hun studiekeuze. Heb je je vwo-diploma behaald en ben je er een jaartje tussenuit geweest? Of ben je hbo'er? Ook dan ben je van harte welkom!

Aanmelding Bachelor Open Dagen

Wil je deelnemen aan de Bachelor Online Open Dagen? Twijfel dan geen moment en meld je op tijd aan! Op dit moment is de inschrijving voor de Bachelor Open Dagen nog niet geopend. Wil je op de hoogte blijven wanneer de aanmelding start? Laat dan je contactgegevens achter via onderstaande knop en we houden je op de hoogte wanneer je je kunt aanmelden.

Ontvang een alert wanneer je je kunt aanmelden voor de Bachelor Open Dagen

Dit vind je allemaal op de Online Open Dagen:

Tijdens opleidingspresentaties ontdek je of je onderwijsprofiel aansluit bij de studie(s) van je voorkeur, welke vakken je krijgt en wat je er later mee kunt worden. Vragen? Die kun je eenvoudig online stellen

Tijdens de vergelijkingspresentaties worden twee of meerdere studies met elkaar vergeleken. Kom tijdens deze presentaties achter de verschillen en de overeenkomsten tussen bepaalde studies. Hierna weet je precies welke studie het beste bij je past! 

Alle praktische informatie over studeren aan de universiteit, toelating en aanmelding, op kamers gaan, en het studentenleven in Leiden en Den Haag kom je te weten tijdens deze sessies.

Op de informatiemarkt vind je virtuele stands voor alle opleidingen uit Leiden en Den Haag. Hier kun je je verder verdiepen in jouw favoriete opleiding! Ook kun je hier terecht voor niet-studiegerelateerde zaken, zoals sporten of op kamers gaan, de introductieweken en lid worden bij een studentenvereniging. Bekijk bij de stands filmpjes, download brochures en stel vragen via de chat met studenten en staf.

Benieuwd hoe het is om te studeren aan de Universiteit Leiden? Vraag het onze studenten! Heb je meer algemene of opleidingsspecifieke vragen? Dan kun je hiervoor terecht bij onze docenten en studieadviseurs. Geen vraag zal onbeantwoord blijven!

Vanuit huis toch de stad en het studentenleven leren kennen? Dat kan! Met onze virtuele tours nemen we je mee door de steden Leiden en Den Haag en geven we je een rondleiding door de verschillende universiteitsgebouwen. Op deze manier weet je straks precies hoe jouw toekomstige collegezalen eruitzien!

Ben je je nog breed aan oriënteren? Of heb je tussen je gekozen presentaties door even niets te doen op het online platform? Kijk dan welke live presentaties er op dat moment aan de gang zijn en laat je verrassen! Misschien vind je zo wel een nieuwe interessante opleiding waar je tot op dat moment nog helemaal niet aan had gedacht!

Hoe kom ik op het online platform van de Open Dagen?
Na je aanmelding ontvang je direct een bevestigingsmail. In deze mail vind je via de knop ‘Ga naar de Online Open Dagen’ waarin je het overzicht vindt van jouw gekozen sessies en een button ‘E-ticket’ voor het online platform.
Pas vanaf vrijdag vanaf de starttijd van het event wordt deze link naar het platform geactiveerd en wordt je op die dag(en) automatisch doorgestuurd naar het online platform van de Bachelor Online Open Dagen waar je de live presentaties bij kan wonen, de informatiemarkt kan bezoeken en kan chatten met studenten en staf. Het is niet mogelijk om voor deze tijd het platform van de Bachelor Online Open Dagen te bezoeken.

Waar vind ik op het platform mijn gekozen presentaties?

Op het platform vind je via "Mijn programma" het programma waarvoor je je hebt aangemeld. Let op: in deze timeline zie je alleen per dag jouw persoonlijke programma (dus op 29 oktober alleen programma's van 29 oktober indien je je daarvoor hebt aangemeld. Heb jij je alleen voor zaterdag 30 oktober aangemeld dan zie je pas op die dag in je timeline de presentaties staan).

Met welke device kan ik het beste het platform bezoeken?
Gebruik géén mobiel of tablet om naar het platform te gaan. Voor de meest optimale gebruikservaring raden we je aan om gebruik te maken van een vaste computer of laptop en een Google Chrome internetbrowser. Zorg ervoor dat je de meest up-to-date versie van deze browser hebt geïnstalleerd. Zorg er voor dat je een stabiele verbinding hebt en dat je netwerk niet gebruikt wordt door anderen.
Maar hou je mobiel wel bij de hand. Tijdens de live presentaties kun je via een aparte app je vragen inzenden.

Wat moet ik doen als ik op het platform geen presentaties te zien krijg?
Check altijd eerst of je computer een stabiele verbinding heeft. Blijf je geen presentaties zien? Refresh de pagina of open de link opnieuw van je bevestigingsmail. Contacteer anders de Helpdesk via de chat op het platform.
Voor bezoekers uit specifieke landen kan het zijn dat de streamingstool waarmee wij de presentaties uitzenden geblokkeerd is door de overheid waardoor deze presentaties niet getoond kunnen worden.


Kan ik ook een presentatie bijwonen waarvoor ik me niet aangemeld hebt?
Ja dat kan! Ga op het platform naar de “Nu Live” pagina: daar staan alle presentaties die gegeven worden. Je kunt dan zonder aanmelding de live presentaties bijwonen.

Kan ik later de presentaties terugkijken?
Geen probleem als je tijdens de Open Dagen niet alle presentaties kunt bekijken die je graag wilt zien. Of misschien wil je gewoon een presentatie die je bijgewoond hebt nog een keer terugkijken. Dat kan! Uiterlijk twee weken na afloop van de Open Dagen ontvang je per mail de link naar alle opgenomen presentaties.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen nadat ik me heb aangemeld.

De Studielijn helpt je verder! Stuur een mail naar studielijn@leidenuniv.nl en wij zorgen dat je dan zo snel mogelijk toch een bevestigingsmail ontvangt waarmee je tijdens de Online Open Dagen toegang hebt tot het online platform.

Vragen over de Online Open Dagen?

De Studielijn helpt je verder! Stel je vraag via 071 527 1111 of studielijn@leidenuniv.nl. Tijdens de Online Open Dagen is de Studielijn ook aanwezig bij de Helpdesk om je vragen te beantwoorden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.