Congres/symposium

Wetenschapscongres voor vwo

donderdag 3 juni 2021
Online evenement

Een dag bij de universiteit

Het Wetenschapscongres voor vwo* wordt georganiseerd voor leerlingen uit 4 of 5 vwo ter voorbereiding op het profielwerkstuk: onderzoek doen staat centraal. Een dag vol informatie en inspiratie voor je eigen onderzoek.

(* Dit evenement zal online plaatsvinden.)

Opening en Keynote speech: lezing over wetenschap door dr. Maarten Lamers

10.30 - 10.35 uur

10.35 - 11.00 uur

Workshops over onderzoek doen: eerste ronde

11.00 - 11.05 uur

11.05 - 11.30 uur

Workshops over onderzoek doen: tweede ronde

11.30 - 11.40 uur

11.40 - 12.10 uur

Onderzoekspresentaties 6 vwo

12.10 - 12.25 uur

Wetenschapsquiz

12.25 - 12.30 uur

Afsluiting: conclusies en prijsuitreiking

Einde

Toegangsbewijs

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je moet je dan ook vooraf aanmelden; er wordt automatisch een ontvangstbericht van de aanmelding verstuurd. Als de maximumcapaciteit bereikt wordt, sluit de aanmelding. Je ontvangt in de week voorafgaand aan het congres per e-mail aanvullende informatie en de link naar de digitale omgeving.

Bewijs van deelname

Je ontvangt aan het eind van de dag een bewijs van deelname van 2.5 slu. Deze slu kunnen scholen overnemen in het schoolexamendossier van de leerling (bijvoorbeeld in het kader van OVO/LOB of als tijdsinvestering PWS, ter beoordeling aan de school).

Informatie voor scholen

Alle deelnemers melden zich individueel aan. Aanmelden is mogelijk tot en met 20 mei 2021 (zolang er plek is). Voor schooldeelname geldt het volgende reglement:

• Scholen die overwegen om met een groep leerlingen aan het Wetenschapscongres deel te nemen, kunnen vooraf contact opnemen om te informeren hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. Het is niet mogelijk om plaatsen te reserveren.