Congres/symposium

Wetenschapscongres voor vwo: deadline aanmelden presentaties

vrijdag 26 maart 2021
Online evenement

Presentatie

Heb jij een mooi profielwerkstuk geschreven en vind je het leuk daarover te vertellen? Tot 26 maart 2021 kun je je aanmelden voor het geven van een presentatie over je profielwerkstuk tijdens het Wetenschapscongres voor vwo. Dit congres wordt georganiseerd voor leerlingen uit 4 of 5 vwo ter voorbereiding op het profielwerkstuk.  Een presentatie duurt maximaal 10 minuten. Het gaat erom dat je leerlingen, die hun profielwerkstuk nog gaan schrijven, kunt inspireren met jouw verhaal. De presentaties zijn in het Nederlands.

Prijzen

De beste onderzoekspresentaties worden beloond met een prijs. Er worden prijzen uitgereikt in twee categorieën: natuurprofielen en maatschappijprofielen. Per categorie strijden drie teams om de hoofdprijs. Je kunt bij de aanmelding zelf aangeven in welke categorie je wilt deelnemen. In de wedstrijd staat de wetenschapscommunicatie centraal, niet de inhoud van het profielwerkstuk. De hoofdprijs bedraagt 400 euro aan (boeken)bonnen. Alle andere geselecteerde leerlingen, die tijdens het congres een presentatie verzorgen, ontvangen 200 euro aan (boeken)bonnen. Die kun je goed gebruiken als je volgend jaar gaat studeren!

Procedure

Om in aanmerking te komen voor het geven van een presentatie, dienen de volgende stappen gezet te worden:

1. Vul voor 26 maart 2021 jouw gegevens in op het online aanmeldingsformulier. Wees bij het invullen van de vragen zo specifiek mogelijk. Als je samen met iemand anders een presentatie wilt geven, vul dan allebei een formulier in. Let op: je kunt alleen een presentatie geven over je eigen profielwerkstuk!

2. Zorg ervoor dat je jouw profielwerkstuk uiterlijk 26 maart 2021 inlevert bij de Universiteit Leiden. Dit kan per e-mail (bij voorkeur als pdf-bestand) .

3. Vraag je docent, mentor of decaan een korte aanbeveling voor je te schrijven. Uit deze aanbeveling moet duidelijk naar voren komen waarom jij uitgekozen zou moeten worden om de presentatie tijdens het Wetenschapscongres voor vwo te geven. In de aanbeveling moet jouw school ook iets zeggen over jouw competenties op het gebied van presentatietechniek en taalvaardigheid. Ook de aanbeveling dient uiterlijk 26 maart 2021 in bezit van de Universiteit Leiden te zijn (per e-mail).

Selectie

Tussen 26 maart en 12 april 2021 vindt de selectie plaats. Vanaf 12 april ontvang je bericht of je geselecteerd bent of niet. Omdat het een online evenement betreft vragen we je een video te maken van jouw onderzoekspresentatie. Deze video moet je opsturen voor de deadline van 7 mei 2021.

Beschikbaarheid

Als je je aanmeldt voor het geven van een presentatie, gaan wij ervan uit dat je tijdens het Wetenschapscongres voor vwo op 3 juni 2021 beschikbaar bent (in ieder geval tussen 11.40-12.30 uur).