Studievoorlichting

Webinar Psychologie

vrijdag 27 november 2020

Een dag in de virtuele collegebanken

Kom naar de Bachelor Webinarweek bij Psychologie en ervaar zelf hoe het is om te studeren. Dé manier om je te verdiepen in deze studie: of je nu twijfelt of een bevestiging zoekt van je studiekeuze. Je krijgt vooraf opdrachten om je voor te bereiden op de colleges die je online volgt op de dag zelf. Zo maak je kennis met de inhoud van de studie en hoe je online onderwijs krijgt op de universiteit.

De Universiteit Leiden biedt de bachelor Psychologie in het Nederlands en in het Engels aan. Het kan zijn dat je twijfelt welke variant beter bij je past. Tijdens deze Proefstudeerdag heb je de mogelijkheid om een Engelstalig online proefcollege te volgen om te kijken hoe dat is.

Wat ga je doen?

Tijdens de proefstudeerdag volg je online colleges als een student, en krijg je meer informatie over de studie, toekomstperspectieven, en ervaringen van studenten. Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges, daarom vind je bij de colleges ook een een opdracht die je van te voren kunt maken (zie hieronder).

Programma Bachelor webinarweek Psychologie

13:00 - 13:30 Online Q&A met studieadviseur en studenten over de Nederlandstalige bachelor Psychologie (kijk van tevoren de presentatie van de Open Dag die op het platform beschikbaar zal zijn)
13:45 - 14:15 Nederlandstalig online proefcollege (leerlijn Cognition & Decision-Making)
14:15-15:15 Stel je vraag en luister naar studentenverhalen (leerlijnen Cognition & Decision-Making, Health & Well-being en Learning & Development)
15:15 - 15:45 Engelstalig online proefcollege (leerlijn Health & Well-Being)
12:30-16:00 Virtuele informatiemarkt (live chat met studenten voor individuele vragen)

Samenvatting en huiswerkopdracht

Online proefcollege door Dhr. Dr. Niels van Doesum

Sociale & Organisatiepsychologie

Je gedrag afstemmen op anderen, waarom zou je dat doen? En hoe? Een van de grote vragen in de sociale psychologie is hoe, wanneer en waarom mensen samenwerken; of waarom ze vaak –  in vaktermen – prosociaal gedrag vertonen. Dat is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt, want niet iedereen heeft altijd dezelfde belangen. Wat goed is voor de een hoeft zeker niet goed te zijn voor de ander. Botsende belangen maken coördinatie en overleg noodzakelijk, en kunnen als het tegenzit zelfs tot conflicten leiden. Er zijn veel manieren om tot overeenstemming te komen, maar de meeste daarvan vergen nogal wat tijd en investering. In dit college kijken we specifiek naar hoe het nieuwe begrip social mindfulness kan bijdragen aan een soepel verloop van het sociale verkeer. Anderen zien en erkennen hoeft maar heel weinig inspanning te kosten – maar dit kleine gebaar heeft groot effect. Zelfs op de fiets, zoals ik zal vertellen.

Huiswerkopdracht:

De onderstaande link leidt naar een taakje dat we vaak gebruiken in deze context: https://leidenuniv.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_bK6XWIcbx6tJHqB

Doe dit taakje bij voorkeur op een pc of tablet (en niet op je mobiel). Bedenk wat we ermee willen meten, en hoe dat volgens jou zou werken. Neem je antwoord mee naar het college, dan gaan we het er daar verder over hebben.

Samenvatting en huiswerkopdracht

Online sample lecture by Dr. Ineke van der Ham

Clinical Neuropsychology

Getting lost occurs frequently in a number of neurological disorders. However, very little is known about how to diagnose or treat this problem. At the Navigation Lab Leiden we study the phenomenon of human spatial navigation and how it is affected in neurological patients. This sample lecture will provide an insight into neuropsychology training by using navigation and getting lost as an example of human behavior, affected by disorders of the brain. We will discuss how neuropsychological diagnostics is performed and focus on treatment of neurological patients.

Homework assignment English version:

Watch this video: www.serious-science.org/spatial-navigation-7619

Huiswerkopdracht:

Doe de navigatie-test en ontdekt hoe goed jouw innerlijke kompas werkt! www.navigerenkunjeleren.nl

Goed om te weten

Wij bieden de Bachelor Psychologie in het Nederlands en Engels aan. Ben je benieuwd of de Engelstalige opleiding geschikt is voor je? Dit is je kans om zowel een Nederlands als een Engels online proefcollege te volgen, om te kijken hoe jou dat afgaat.

Geef je je op voor de Nederlandstalige studievoorlichting, dan kun je een Nederlandstalige Q&A volgen. Geef je je liever op voor de studievoorlichting over de International Bachelor in Psychology? Dan kun je deelnemen aan de Engelstalige Q&A.